At bygge SELV...??

Hey LDS'ere !

Har ledt og ledt på nettet omkring selv at bygge hus. Det eneste jeg finder i disse "bygge selv" tråde er folk som kun lige hjælper lidt til og at man kan bygge for 10-15.000kr pr. kvm. Men når jeg siger "selv", så mener jeg "S E L V" og her snakker jeg om...ja har faktisk overvejet at mure huset selv, men det skal lige tænkes igennem, men ellers vil jeg kun få hjælp (venner og bekendte) til at lave murværk, VVS og el...resten står jeg selv for: sokkel, gulv, vinduer, spær, tag, isolering, forsklaning, gips, maling, køkken, bad, klinker osv osv osv...

Jeg regner med det skal være et 1½ plans hus på en ca. 120 kvm i grundplan og så en 80 stykker i overetagen. Senere hen vil jeg så mure en dobbelt garage på grunden. Jeg regner med at finde en grund til en 5-600.000kr og så smide et hus på, har selv en 400.000kr ca...

Nu er mit spørgsmål så...

Hvor mange penge skal jeg regne med at et sådan hus koster i ren materiale udgifter...?? Og er der måske nogen som ved hvor man kan finde en komplet liste over de materialer som går i et hus fra A-Z...??

Og igen, så laver jeg stortset ALT selv, får måske et par kammerater til at mure, hvis jeg opgiver dette selv...

Håber på gode svar...

Go' weekend snart!

Ruben

 SELVBYGGER!!!

37 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
PeMa
PeMa
264 3730

Hej Ruben

Jamen held og lykke med det, pas på du ikke går kold i det, det er et meget stort projekt at bygge et hus selv. Det vigtigeste er at du forbereder dig meget grundigt, og budgeterer med værste senarie og ikke for optemistisk. Jeg kan godt følge dig i at du helst vil bruge noget som andre har lavet for dig, rent budget mæssigt, men dit hus er sikkert ikke som det du får nogle tal på og derfor kan du ikke rigtigt bruge det til noget.

Det bedste er at tage den tunge vej, beregn selv prisen, få nogle tilbud fra materiale leverandører og læg så x antal % oven i de tal du kommer frem til, så har du en ca pris. Min erfaring er at selv det bedst udarbejdet budget ikke holder, det bliver altid 20-30% dyrer minimum !

mvh

Peter

 


<p>Peter Madsen</p>
njord
njord
6051 7120
Hej.

Først vil jeg da gerne kende din baggrund?

Jeg tror ikke på at det reelt er muligt at bygge et traditionelt hus uden at have en eller anden håndværksmæssig baggrund..... Der er så mange beslutninger og valg der skal foretages hele vejen igennem. Og uden en vis erfaring i disse... hvordan vælger du så??

Hvor mange år har du afsat??

Når det så er sagt, ja så er alt muligt for den rette.....

Prøv at se lidt på nogle tv indslag på tvmidtvest, her har de besøgt en del selv byggere g andre spændende byggerier. Kig under links, så mener jeg at have langt linket ind for et halv års tid siden....

MVH Njord
helja
helja
1135 8520
Flot tænkt..
Det jeg først tænker på er husforsikring.. Husk inden du går igang at forhøre dig. Der er rigtig mange ting du skal sætte dig ind i vedr byggeregler o.s.v for at en forsikrings selskab vil have dig som kunde..
Men stort held og lykke..
Mvh Jan J
Annonce
Petreababy
Petreababy Trådstarter
336 8900

Jamen jeg er Gør Det Selv mand med store G, D og S vil jeg sige. Har lavet et par lejligheder helt fra bunden og den sidste her har jeg brugt godt 1år på, så den idag står 110% iorden overalt! Her kan bl.a. nævnes:

Væltet vægge, som jeg har muret / pudset op

Flyttet døre, skåret ud til fransk dør osv

Lagt rør i væggene

Trukket kabler til TV, hi-fi osv ind i væggene

Nye gulve med isolering strør osv

Nye vægge - pudset vægge, fuld spartlet og filt på over alt, samt malilng

Nye lofter, forskalning, gips, stuk, spartle (med "papirstrimmel"), filt, maling osv

Skillevæg mellem køkken/bad, hvori der går afløb, el, vvs osv, og indbygget ovn/microovn til køkkenet (for at spare pladsen i køkkenet!)

Nyt køkken, lige fra vatter sokkel af til sidste just. af hængsler, samt lavet kompl. valnødde bordplade, selv fræst ud til undersænket håndvask, da ingen vil gøre det for én med mindre man har købt alt hos dem!

Forberedt og monteret spots i lofter i køkken, bad og soveværelse.

Kompl. nyt badeværelse, flyttet afløb, støbt gulv med rio net, guldvarme, slidlag, vådrumssikring, klinker, granikgulv, fugning, sokler osv osv...

En ombygning som spiller 120% idag og har lige haft mægler på igår og de var meget impornerede, ikke at det er et kvalitetsstempel - mange i min omgangskrede er håndværkere og som de siger, så kunne de ikke have gjort det bedre selv. Har arbejdet som rejse montør i KBH i nogle år og har set MANGE nybyggerier og de er langt fra på højde med det her. Og der er INTET at komme efter, så mener mine færdigheder er der til et byg SELV projekt. Jeg har selvfølgelig haft håndværker kammerater til at lave de foreskrevne kritiske ting mht el og VVS.

Jeg er klar til at rive et par år ud af kalenderen, for at lave drømmehuset. Udgangspunktet er et ok normalt 1½ plans hus med noget stor muret kvist i midten, men afhængig af prisen vil jeg lave lidt lir indvendig, så som indgang til "hall" med frit udsyn til 1. salen, walk in closet osv...

Men kunne være fedt med en rette snor eller et overslag på hvad et sådan hus ville koste i materialer, man kunne evt. udelade bad og køkken i materialeprisen, da det ofte er dem som variere meget.

Mit bud var på et budget kunne være 1.500.000,- til opførelse af huset uden grunden (som jeg selv har kapitalen til)...lyder det helt hen i vejret...??

[IMAGE:3287]

[IMAGE:3288]

[IMAGE:3289]


 SELVBYGGER!!!

Petreababy
Petreababy Trådstarter
336 8900
Lige lidt billeder af lejligheden, så I kan fornemme kvaliteten. Køkkengulvet er ikke brunligt, men gråskala...det snyder lidt... ;o)

Jeg laber selvfølgelig ikke noget, som ikke opfylder regler og forskrifter, som jeg gør meget ud af at tjekke. Har flere kammerater som er ingeniører og de ved også en del med regler osv. Så huset skal nok blive lovligt... ;o)

 SELVBYGGER!!!

helja
helja
1135 8520
Hejsa..
Det ser rigtig flot ud det du har lavet der .. Mit indlæg var ikke henledt på dine evner, men på de problemer der evt kunne opstå vedr forsikring :-)

Jeg har det som grundregel sådan, at hvis man mener man kan, så kan man... Har kommet med lidt "gylp" herinde, da nogle af de "store" spørgsmål der til tider er kommet her, viser med meget stor tydelighed at folk skal holde snitterne fra det de spørger om.

Men er meget enig med at du kommer rigtig langt med 1,5 mil... Lige nu arbejder tiden jo for dig :-)

Mvh Jan J
Annonce
ktm
ktm
8745 4540
Hvis du skal nå 1,5 mil, skal du da vælge nogle meget ekstravagante materialer. Husk at søge rundt i markedet. Der kan du let tjene flere tusinde på få timer, mange gange i forløbet. Desværre havde jeg ikke Internetadgang tilbage i 1995, da jeg begyndte på mit projekt.

Det lyder betryggende, at du har været igang med store projekter før, men at bygge et helt hus er virkelig også voldsomt og kræver en meget stor grad af stædighed. Glem alt om at holde ferier og glem det med at sidde og holde i hånd med kæresten. Kæresten bør også være 100% positivt indstillet på projektet, og jeg mener nok snarere 112%. En vranten kæreste kan komme til at koste et millionbeløb når det går galt.

Min erfaring er at der er rigtig meget god information og inspiration at finde hos producenterne af div. byggematerialer. Ligeledes er div. dyre publikationer fra Statens Byggeforskning med regulativer og anvisning også uundværlige. Ikke mindst er LDS her også meget insprirerende og nyttig, idet der som regel altid er nogle, der har været i samme problem/situation.
Jo flere kilder man har at trække på, jo bedre grundlag har man for at træffe sin beslutning. Det med at træffe den endelige afgørelse kan være meget svært. Man er så bange for at have valgt forkert pga manglende ideer.
Glem alt om at venner og bekendte vil lægge hundredevis af timer i dit projekt. De har som regel rigeligt selv at rode i.
Spændende!

Med venlig hilsen
ktm

 

Petreababy
Petreababy Trådstarter
336 8900
Jeg har den fornødne tid, bare rolig, og damen har den heldigvis også...hun er maler, så ved jo også godt hvad det indebærer og hun var da også med under lejligheds projektet - dog sys hun jeg er FOR perfektionistisk på mange punkter, men sådan er det jo, når det er noget man selv skal bo i - og ligge navn til...!!

Men dvs at I mener at man kan lege lidt med special løsninger osv, når budgettet hedder 1½ million...??

Om det blir 1 eller 1½ plan ved jeg ikke endnu...vi er noget minimalistiske i vores stil og går efter det stilrene. Er personligt vild med mange nye huse idag. Kan på den ene side rigtig godt lide et 1 plans hus med loft til kip osv, men kan også godt lide et "skagen" agtig hus i 1½ plan med indgang i "hall" og frit syn til 1. salen / kip, men der går jo nok en del kvm tabt i den forbindelse, men så må man jo bare lave det lidt større i grundplan... ;o)

Nu er jeg jo selvstændig i autobranchen, så ville jo gerne have et værksted på sigt i samme stil som huset. Gerne på en 100kvm, så grunden skal jo også op på lidt kvm. Er det ikke 25 eller 30% man må bygge idag, har hørt det er steget til 30% i byzone...??

Hvad vil I tro er billigst 1 eller 1½ plan, hvis man stiller det lidt firkantet op...??

 SELVBYGGER!!!

Umildbart ville jeg holde mig langt fra det projekt, jeg kan sagtens se det sjove i at ha bygget huset selv fra bunden a meen jeg ville nu nok vælge a få nogle muere og andre hådværkere indover, ellers tror jeg sku det blir for uoverskueligt for dig..
ktm
ktm
8745 4540
Selvfølgelig kan det lade sig gøre.
Jeg har selv en lang fortid i bilbranchen og vi grease monkeys kan meget mere end I sarte elektrikere forestiller Jer! :) :)
Mine erfaringer med "tvungne" håndværkere er lige netop at når elektrikkerne har været på spil, har det været de mest deprimerende og opgivende faser. Alt er stort set umuligt og i hvert fald meget, meget svært, og man skal være meget forsigtig med at tage gas på disse sarte mimoser. Havde lige for et par dage igen besøg af en sådan fyr, der kun så uendelige problemer! Undskyld mine generaliseringer! :)

Derimod er de "tvungne" VVSere altid fulde af fantasi og gode løsningsmodeller og fantastisk håndelag, i hvert fald i mit tilfælde.

Jeg gennemførte som lægmand at bygge et hus på 300m2 ud fra en ruin + et værksted på 110m2 ud fra en gammel staklade. Jeg har langt fra valgt de letteste løsninger, men taget en masse udfordringer op undervejs. Det tog flere år og der er stadig flere projekter undervejs. Jeg er en halvdoven rad, men det lader sig gøre.

Du får flest m2 ved at bygge et 1½ plans for dine penge, og vil jeg påstå, det mest varmeøkonomiske hus.
Hvis du er ligeglad med, hvor du køber dine materialer, får du klart lettere brugt din 1½ mil. Jeg tror det rækker meget fint. I alle tilfælde har jeg ikke brugt det beløb inkl. 4 komplette badeværelser og et mammut Kvikkøkken og mange besværlig/dyre løsninger + mit dejlige værksted + 5 garager.

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 27 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Hvad koster nyt tag ca. ??
  Lav-Hus (15 svar)
 2. Etablering af førstesal eller ej ?
  Lav-Hus (16 svar)
 3. Budget på tilbygning. Hvilke poster
  Lav-Hus (2 svar)
 4. Nybyggeri - pris på råhus
  Lav-Hus (3 svar)
 5. Opførelse af nybyg - SELVbyg! Spørgsmål?
  Lav-Hus (20 svar)
 6. fundament, murarbejde
  Lav-Hus (6 svar)
 7. At bygge hus hvad er billigst
  Lav-Hus (23 svar)
 8. Stillads - leje pris ?
  Lav-Hus (5 svar)
 9. Element bygning (hedder det det???)
  Om Lav-det-selv (8 svar)
 10. Tilbygning m2 pris
  Lav-Hus (10 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her