kondens i køkken

hej

vi er flyttet ind i et nyt gammelt hus.. vi har lavet helt nyt køkken med alle hvidevarer og herunder et udtræks emhætte. Selvom den er tændt under madlavningen, opstår der kondens i rummet, bl.a. på vinduet og skabslåget over kogepladen... det er en ret kraftig emhætte... hvad er der galt?


kh. hilsen Mr. GDS 0
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har du tjekket flovet ved udblæsnings studsen når emhætten køre på fuld tryk, der skulle gerne være et vis tryk på. Hvis ikke er der tilstoppet et sted, det kan også skyldes at røret er for langt så der skal en extra blæser imellem på røret.
En anden ting i skal tænke over er at der også skal frisk luft ind i køkkenet ellers kan der opstå et mindre undertryk som hindre emhætten i at fungere.
Min erfaring med flere udtræksemhætter er, at de tenderer til at være aldeles værdiløse. Ud over at præstere en allerhelvedes larm, sker der ikke noget.
Sæt en kraftig suger udvendigt, enten på taget eller på væggen, alt efter, hvor du har udledningen og sørg for, at der ikke er knæk på en evt. slange.
Efter 27 års eksperimenteren med mindst 8 forskellige, egne aldeles værdiløse emhætter med motoren inde i køkkenet/emhætten, etablerede jeg mig med en kraftig suger (Exhauto) udvendigt, og først da har jeg fået aftræk der dur. Det største problem med den er, at jeg har svært ved at høre, om den overhovedet kører!!! :)
Det tenderer til at være lidt af en raketvidenskab at lave et ordentligt emfang og udsugning der skal virke ordentligt, samtidig med at man skal undgå høreskader! <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>
Sælgere af dette grej har slet ingen forstand på, hvad de har med at gøre.

Med venlig hilsen
ktm

 

For at kunne suge luft ud skal der også kunne suges luft ind - dimensionen i indsugningshullet skal være den samme som udsugningshullet - ellers opstår der undertryk og så virker emhætten ikke efter hensigten. Og så skal stedet hvor der kommer frisk luft ind nok ikke være i den modsatte ende af huset. Vi har en udtræksemhætte og den virker fint, da den i nærheden får adgang til luft udefra.
ved udblæsnings studsen når emhætten køre på fuld tryk, der skulle gerne være et vis tryk på. Hvis ikke er der tilstoppet et sted, det kan også skyldes at røret er for langt så der skal en extra blæser imellem på røret.

det hele er helt nyt; røret er mac 2 m langt i alt og har et 90 grader knæk. det er ikke tilstoppet.

Kan gode være j spørger dumt, men hvordan får vi luft ind i vores køkken? emættens rør er tilsluttet til et hul i vinduet til luft ud, men won får man luf ind? det er et 40 år gammelt hus, så vinduerne har ikke luftventiler eller lign.


kh. hilsen Mr. GDS 0
Tjah den nemmeste måde at få luft ind, er nok at åbne et vindue på klem. Men du giver også lidt af svaret selv, en 90 graders bøjning vil danne et knæk i luftstrømmen. Det skal være en blød bue eks: 2x45 grader.
Men som ktm skriver, så er det bedste at have en motor drevet ventilator yderst på "strengen" det giver en ordentlig udsugning. Det med at lade røret gå igennem et vindue er ikke en god løsning, i skal have et hul igennem muren.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis