Kan man dæmpe 230v LED spots.

Hej.
Vi er ved at renovere vores gamle ejendom og i køkkenet laver vi loft til kip, og jeg vil have spots i loftet, som skal dæmpes, der skal nok ca 12 spots op, og det skal være 230v, men problemet er at  det er for mange watt til en almindelig lysdæmper idet det giver over 500w med alm pære, og de kan jo max dæmpe 350w, jeg ved got jeg bare kan købe en større dæmper til at montere i tavlen men det ville jeg gerne undgå, det der er en del ksbel træk i det.
Så derfor var det jeg tænkte om man kan dæmpe 239v LED pære med en alm LK dæmper.
Jeg er Elektriker, men har ikke arbejdet som det de sidste 2 år så har ikke rigtig styr på det med LED pære.
Hej. Vi er ved at renovere vores gamle ejendom og... Vis hele indlægget
20 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
En 230v Halogen har omkring 15 Lumen per Watt... 35*15 = 525 Lumen for en 35 Watt Halogen på 230v..

<p>"<strong>DIY or DIE!</strong>"</p>
Matt,
Når jeg sammenligner de LED pærer, så sætter jeg dem faktisk op mod Osram 35W og 50W halogen, og laver en visuel sammenligning af styrke, farve og spredning over en hvid flade. Jeg har haft flere 200 lumen pærer til afprøvning ved elektrikere, og tilbagemeldingen er at lysmængden mindst svarer til 35W halogen. Om det så er fordi producenterne opgiver for lavt lumen værdi, skal jeg ikke kunne sige. Selv gider jeg heller ikke fedte rundt med for lidt lys i mit hus, og kan konstatere at jeg får mere lys med LED-pærerne end jeg gjorde med halogen, blot det er 200 lumen eller deromkring. Måske ligger der også en forskel i at halogenpærerne også sender en forholdsvis stor del af deres lys bagud.
Jeg er selvfølgelig LED fortaler, men prøver alligevel at være seriøs med de oplysninger jeg kommer med. Men jeg kæmper samtidig mod mange useriøse LED skeptikere, som stadig tror at det lys man kan få fra dioder, kun er blåligt og svagt. Og hvis man kun har set/prøvet en LED pære fra Bilka til 160,- så kan jeg godt forstå man er skeptisk.
Mvh
Nicolaj
www.aaplus.dk

<p>Mvh<br /> Nicolaj<br /> <a target="_blank" href="http://www.aaplus.dk">www.aaplus.dk</a></p>
Nicolaj,

Jeg kan af gode grunde ikke kommentere på din visuelle sammenligning af lumen.. Dog kan jeg sige at Osram har udviklet en 1000 Lumen LED som de selv sammenligner med en 50Watt Halogen :-)

Til alle der vil købe LED, LED er nyt - Halogen er 'gammelt', ved Halogen ved du ca. hvad du får per Watt - køb en enkel LED og sammenlign med en Halogen før du beslutter at skifte dine 117 halogen spots ud !

<p>"<strong>DIY or DIE!</strong>"</p>
Hej Matt,
Jeg er 100% enig. Det er et meget broget marked, og man bør starte med at købe en prøve hjem, så man selv kan vurdere det med egne øjne, før man investerer. opfattelsen af lys er meget subjektiv. Af samme grund er der 14 dages fuld returret og gratis forsendelse ved http://www.aaplus.dk

<p>Mvh<br /> Nicolaj<br /> <a target="_blank" href="http://www.aaplus.dk">www.aaplus.dk</a></p>
Nicolaj,

Troede den med 14 dages fuld returret var pga. købeloven og paragraffer heri omkring fjernhandel, men kan godt høre din lød bedre, rent marketings mæssigt. ;-)

<p>"<strong>DIY or DIE!</strong>"</p>
Annonce
Ja ja ;-)
Men de fleste forlanger at varen ikke er blevet afprøvet, dvs. emballagen ikke er brudt mv. Det gør vi ikke. Vi mener faktisk helt seriøst at man skal have lov til at afprøve produkterne uden at løbe en større økonomisk risiko.

<p>Mvh<br /> Nicolaj<br /> <a target="_blank" href="http://www.aaplus.dk">www.aaplus.dk</a></p>
Nej, det forlanger firmaer ikke, for det må man ikke!

Hmmm... Synes faktisk at set virker list suspekt hvis man skal nævne at man overholder loven, hvad er det eneste Matt har gjort.

Det groteske er jo så nok, at aaplus faktisk ikke overholder loven i følge deres egne vilkår. De nævner i vilkårene at de vil fratrække udgifter til forsendelse og eventuelle gebyre til pbs. Jeg er lidt i tvivl om den med PBS, men mener det er DET FULDE fakturerede belød der skal tilbagebetales, og fragten er der ingen tvivl om, den må aaplus IKKE trække fra!

Aaplus skriver også i deres vilkår, at varen skal være i samme stand når man retunere den. NEJ, den skal være i VÆSENTLIG samme stand! - Dette er absolut ikke det samme.

Så se jer for!
Hej ckvist,
Jeg har undersøgt sagen, og du har helt ret. Jeg har med omgående virkning ændret vores vilkår og praksis. Kunder der har oplevet at blive trukket for forsendelse vil blive refunderet dette.
Vores praksis har været at det var tilstrækkeligt at varen var i VÆSENTLIG samme stand, men jeg medgiver dig at dette heller ikke stod præciseret i vore vilkår. Det gør det nu.
Jeg beklager dybt fejlene, og takker mange gange.

Med venlig hilsen
Nicolaj Elias Nielsen
AAPlus I/S

<p>Mvh<br /> Nicolaj<br /> <a target="_blank" href="http://www.aaplus.dk">www.aaplus.dk</a></p>
Tråden er ved at være gammel, er der kommet bedre loftspotlys på markedet siden.
Er der nogen der kender til følgende produkt http://www.prolys.dk/sunflux-gu10-downlight-8watt-varm-hvid-420lm.html
skal bruge loftspots der kan:
Dæmpes, 230V, kip bare.
Kan det betale sig med LED lys i Brusekabiner og bryggers, det er jo ikke mange timer de er tændt.
De skal bruges til Brusekabiner, bryggers, køkken, alrum og entre.

mvh johnia

Hej Johnia

Ja der er kommet bedre LED spots på markedet nu, som uden problemer kan dæmpes med LED LK's produkter, og som har en lyskvalitet og design der er lig. en glødepærer - Se Sunflux og deres produkter...
 
Så det kan altid betale sig at skifte til LED, hvis man ønsker at beskytte miljøet, a-sparepærer hjælper dog ikke særligt meget pga. dens indhold af kviksølv...

Prolys.dk - Autoriseret SunFlux forhandler

  • Kvalitets LED lys til den kræsne bruger...
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis