Efterisolering af loft.

Jeg vil gerne efterisoleret vores loft.

I øjeblikket ligger der 100 mm isolering, jeg vil øge det til 350 mm af materiale klasse 37.

Er der noget jeg bør tage hensyn til eller kan jeg blot ligge det nye isolering ud ?

På forhånd tak.


 The day you quit is the day you lose.
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du skal være opmærksom på at dine el-installationer ikke må ligge i melem isoleringen, den skal ligge på den ene side.
Dette er fordi at kablerne ikke kan komme af med varmen igen, efter en evt. overbelastning.

Skrevet af ken_t den 15-10-2008 18:23
Du skal være opmærksom på at dine el-installationer ikke må ligge i melem isoleringen, den skal ligge på den ene side.
Dette er fordi at kablerne ikke kan komme af med varmen igen, efter en evt. overbelastning.



Det er noget fis... Efter Stærkstrømsbekendtgørelsen afs6 . kap 801 installation i boliger, skal der ikke tages hensyn til fremføringsmåden - Tror ikke der findes mange boliger som ikke er lavet/opfylder disse bestemmelser.
Ja, kabler og rør må gerne fremføres i isoleringen,men rørinstallation (elrør) bør altid være på den varme side af isoleringen,da der ellers kan dannes kondens i rørene

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

det jeg mener er det vigtigste er at sikre dig at du har en super dampspærre liggende under de 100 mm. Når du øger fra 100 til 350 vil det give et helt andet behov for at dampspæret er 100% tæt.

dampspærren sørger for at fugtig luft ikke bliver presset ud gennem konstruktionen og fortætner når det bliver afkølet hvilket kan føre til rådskader i f.eks. spærkonstruktion, skimmelsvampangreb osv osv. Problemet er der først reelt ved en isoleringstykkelse på over 225 mm da det først er ved denne tykkelse at fugtig luft typisk vil kondensere inde i isoleringen et sted.

Ingen dampspærre:
det du kan gøre hvis der ikke er en dampspærre er at etablere en dampspærre ovenpå de nuværende 100 mm. dampspærren må nemligt gerne ligge op til 1/3 inde i isoleringen set fra den "varme" side. dette vil også beskytte den hvis du vil til at bore huller i loftet. Du må endeligt ikke ligge en dampspærre ovenpå hvis der er en i forvejen, så vil du kapsle fugten inde mellem de to dampspærre og med sikkerhed få et fugtproblem.

Der er dampspærre:
Hvis der er dampspærre skal finde ud af hvilken tilstand den er i, typiske steder hvor den er utæt er ved lampesteder, prøv at skru et lampested ned og mærk med hånden lige under hullet om der kommer træk fra hullet. ellers så gå den igennem ved at løft lidt i den gamle isolering, der skal være et godt stort overlag hvor to stykker mødes og helst skal det være tapet med dampspærretape.

Dampspærre kan alt efter hvornår de er etableret være noget alufolie, plast og i gammel byggerri er et pudsloft også godkendt som dampspær (men i det tilfældeville jeg ikke forsøge mig med at ligge 350 mm).

og lige en sidste ting, det hedder ikke matrialeklasse (brændevne) men Lambda-værdi, som fortæller noget om isoleringsevnen pr mm. <img src=" align="absmiddle" border="0">.
husk os at forlænge vindspærren. så vinden ik kan blæse ind i isoleringen men blir ledt hen over i stedet for
  Det vil nok være en god ide' at hæve gangbroen hvis der er en sådan.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis