Vilkår for naturlig cirkulation

Vi har fået udskiftet en 25 år gammel kedel med et moderne gasfyr.

Før var der naturlig cirkulation i de varme rør så vandet var varmt når man åbnede hanen - også helt nede i den anden ende af huset. Nu er der ikke naturlig cirkulation længere, selv om det kun er rør omkring fyret der er nye. I stedet indledes morgenbadning med at lade 20 -30 liter løbe ud af den varme hane.

Jeg har forstået at det er de ændrede dimensioner der er hovedårsagen. Er der nogle kloge hoveder i dette forum der kan beskrive hvordan rørene omkring fyret bør dimensioneres for at genskabe den naturlige cirkulation? 

<p>Kenneth</p>
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Dit gamle oliefyr har sandsynligvis haft en cirkulationspumpe til det varme brugsvand. Det er behageligt, men der er den store ulempe, at der er et enormt varmespild, meget mere end der er ved at lukke nogle liter ud før bad. Hilsen Aksel
Hej Aksel
Tak for svaret, men der har faktisk aldrig været en pumpe sat på. Det er kendt i VVS kredse at gamle (store) rør lettere får varmen til at sive ud i systemet fordi varmt vand søger opad. Jeg er på udkig efter hvilke nogle rør der skal dimensioneres større.

<p>Kenneth</p>
Det energimessiige korrekte du burdte gøre , er at montere en brugsvand cirkulationspumpe med indbygget ur og termostat, så cirkulere den vandet i de tidsrum du har brug for det og termostaten sørger for at det der cirkuleres ikke er varmere end nødvendigt. Den anden måde med selvcirkulerende køre hele tiden og derved meget energikrævende (unødigt varmespild).
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis