Idé til gulvstrøer opbygning

Vi skal til at ligge nyt fyrplankegulv i flere rum.

Den nuværende konstruktion er med strøer opbygget på mursten med 90cm mellemrum.

(Se billede 1 Nuværende.jpg)

Planen var oprindeligt, at ligge 19mm krydsfinerplader på det nuværende konstruktion, for at slippe for at ligge hjælpestrøer.

Men vil det være bedre at fjerne de gamle strøer og ligge en strø på tværs (samme retning som gulvet skal ligge) på murstenene, og derefter ligger strøer den anden vej med 60cm mellemrum (se billede 2)

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jo kortere afstand mellem strøerne jo fastere gulv, hvilket altid kan anbefales. Hvis du har plads til at have "dobbeltstrøer" og det ikke giver udfordringer med isolering/dampspærre, så giver det dig jo også mulighed for at reducere planketykkelsen, og merudgiften til strøer er formodentlig hurtigt tjent ind på gulvplankerne. Den kortere afstand mellem strøerne taler også for at du kan lave alle samlinger oven på en strø uden for meget spil. Uanset nogle planketyper har endenot og er angivet til at kunne samles med flyvestød, så mener jeg det bør undgås hvis muligt.
Skrevet af TCDK den 28-09-2008 15:34

Men vil konstruktionen nederst kunne lade sig gøre?
ja det vil den da. Men du skal nok op i 47x100 som underlag til de øverstliggende strøer. Din tegning to viser at bærekonstruktionen er samlet mellem understøttelserne. Det er selvfølgelig en mulighed, men jeg vil anbefale at samlinger gennemføres oven på understøttelserne.

- og hvis du forøger antallet af de øverstliggende strøer fra 6 til 7, kan hveranden strø ligge lige over dine murstens-understøttetelser.

"Dygtighed er ikke en dobbelt dosis af den almindelige evne til at lave noget halvgodt."

Det er lige netop for at kunne ligge de øverste strøer hvor det passer (60cm)

Tegninger er kun illustrationer, de er ikke målfaste.
Men du skriver, at der er 90 mellem understøttelserne, så Buch forslag om gå ned til 45 cm fremfor 60 (og dermed have hver anden strø over understøttelse) vil alt andet lige give mere stabilitet - udover den stabilitet der kommer ved at antallet af strøer stiger.
Ved 45 cm vil der ligge en strø med understøttelse for hver 90 cm. Ved 60 cm mellem strøerne vil der ligge en strø over understøttelse for hver 180 cm.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis