Fast bund i sandfang

I forbindelse med sugning af sandfang i vejbrønde på en privat fællesvej meddeler "sugeren", at der mangler fast bund i flere af brøndene, hvorfor gentagne sugninger kan få brøndene til at skride sammen.

Svaret virker jo meget logisk, da en gradvis underminering naturligvis vil påvirke brønden. Spørgsmålet er hvorledes det enklest udbedres. Vil det være tilstrækkeligt at smide et par skovlfulde beton ned i den nyrensede brønd, så der etableres en fast bund, eller skal der andre midler i brug?

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Kunne man ikke smide/sænke et passende betonlåg ned i brønden, altså et der lige netop er for lille til at kunne ligge over brønden?
Det vil være lidt vanskeligt at lave en ordentlig støbning i en brønd, som hurtigt vil løbe fuld af vand.

Med venlig hilsen
ktm

 

Tak for forslaget. Da brøndene tager overfladevandet er der den vanlige firkantrist som dæksel. Det låg, der kan lirkes ned gennem den åbentstående rist vil nok kun i et mindre omfang dække bunden af sandfanget.

Da der alene er overfladevand i brøndene, der løber til faskiner er der således ikke gennemstrømmende vand, og i de brønde der mangler bund må man vel forvente, at de faktisk tørrer ud  i sandfanget fra tid til anden (selvom efterårets komme naturligvis medfører, at der ofte tilføres vand).
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis