Loft til kip, gitterspær: Forlængelse af tagbjælker +150mm mht. 250mm iso... Hvordan forlængelse, træ, motering osv.?

Nå. Nu har vi stort set fået fjernet alt som skal fjernes. Der er fem synlige loftbjælker med zikzakspær. Hver tagbjælke i spærene er ca. 50mm fra asbesttagets underside. Tagbjælkerne er 100mm tykke og 50mm brede. Vi vil isolere med 250mm stenuld/mineraluld, og derfor skal vi forlænge tagbjælkerne med 150mm. Dette er vi i tvivl om, hvordan vi skal gøre? Vi har udset lidt forskellige muligheder:

1) 150x25x3000mm planker, som så skal monteres direkte på undersiden af tagspærrene, som giver ekstra 150mm + tagspærrenes 100mm = 250mm. Men hvordan gør man det? - monteringen?

2) 200x20x3000mm planker, som så skal monteres direkte på siden af tagspærrene... 50mm overlapper tagspærrene og giver ekstra 150mm + tagspærrenes 100mm = 250mm. Hvilken af siderne på tagspærrene?

3) 145x45x3000mm spærbrædder, som kan monteres på undersiden af spærrene. Montering? Og kommer de ikke til at veje alt for meget, så at man risikerer at beskadige eller ødelægge tagspærrene, så det i sidste ende kan falde ned?

Vi har problemer med at få forlængelsen af tagspærrene til at virke.. vi er usikre på hvilke størrelser planker, hvor de skal fastsættes, og hvordan de skal fastsættes? - dvs. med skruer, søm, bolte, hvor mange steder på tagspærrene skal de fastsættes? 3 eller 6 gange osv.??

Når vi får forlænget spærrene er det lige til: Så opsætter vi 250mm isolering, 50mm luftrum mellem undersiden af tag og overside af isolering, dampspærre ud over. Vupti! Siden ved vi ikke, om vi skal skal opsætte gipsplader eller profilbrædder i loftet. Der skal også monteres et ovenlysvindue, men pga. at stuen har åbent op til asbestloftet, vil vi opsætte isolering og dampspærre så hurtigt som muligt, og så senere tage det med ovenlysvinduet, vist nok få det gjort af professionelle.

Håber i kan hjælpe med det.
Vh Mathias

Billeder:

http://img369.imageshack.us/img369/1774/lavdetselvjv4.jpg

Længderne 50x100mm loftbjælker (rød) der skal forlænges af planker (grøn) så der derefter kan opsættes 250mm isolering (blå) med en 50mm udluftningsafstand mellem undersiden af tag og oversiden af isoleringen (rød). 1, 2, 3 og 4 er markerede steder der passer til skitsen nedenunder, således at i kan orientere jer.

http://img187.imageshack.us/img187/3143/lavdetselv2xq1.jpg

Skitse over stueområdet, hvor vi laver loft til kip. Kun halvdelen af gitterspærrene bliver til kip og så ikke engang det. Der er kun tegnet én halv gitterspær, resten er markeret med grøn farve, fem i alt. Loftet vil efterfølgende gå op til den røde streg efter vi har isoleret og opsat loftbrædder/gipsplader. 1, 2, 3 og 4 er markerede steder der passer til skitsen ovenover, således at i kan orientere jer.

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Resume:

Hvilken type planker bruger man til forlængelse af tagbjælker i forbindelse med isoleringen af et loft til kip med gitterspærsloft?

Hvordan monteres plankerne på tagbjælkerne?
Hej - fik du løst dette? - og hvordan øgede I spærene til isoleringen?

MVH
Pallesen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis