septitank

Hej er der nogen der kan give mig nogle gode råd vdr.etaplering af septitank.
( ved godt jeg ikke må ) Hvad er bedste løsning, der skal kun tilsluttes toilet.
Det skal siges at der ikke er kloak i miles omkreds.
på forhånd tak.
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
jamen skal man tage det efter bogen, så skal du kontakte en aut. kloak mester og få et tilbud, gætter på det vil ligge i omegnen af 30000,- lidt over måske alt efter område

alternativt kan du se hos Plindberg.dk de har septik tanke til en fornuftig pris.

sidste alternativ (den billigste) er skaf 3-4 brøndringe + en top ring, grav et hul hvor de passer i støb en bund, lav 2 sive strenge på 15m ud fra "brønden"

fodele og ulemper ved disse 3

den første er der kun økonomisk "ulempe" i kloak mesteren sørger for alle tilladelser og arbejdet og set ud fra regler vil du aldrig få bøvl der mere. :)

de 2 sidste kan ende med at blive dyre, hvis din kommune opdager hvad du har lavet og vælger at følge op på sagen :(

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Vær sikker på, at du ikke kommer for tæt på grundvandet. Hvis du har grundvand helt op til eller over dine sivedræn virker de ikke og du kan i fugtige perioder risikere at de leder vand ind i din septiktank i stedet for væk fra den. Har prøvet det og det var, uden overdrivelse, noget værre lort. :(

Hvis du ligger i et vandlidende område, ville jeg glemme alt om sivedræn, og nøjes med en samletank eller måske et biologisk system med pil eller andre vækster, der kan omsætte spildevandet.

Vær forsigtig med, hvad du fylder i toilettet. Brug ikke for hidsige rengøringsmidler, der kan slå bakteriekulturen ihjel.

Med venlig hilsen
ktm

 

Har læst indlæg om muligheder for etablering af sepititank! Da jeg ikke har ret meget økonomisk at gøre med - prøver jeg på at finde den absolut billigste vej frem til, et mageligere "træk og slip" toalet.
Tænkte at, hvis jeg udfører så meget af arbejdet selv - som fx grave arb og indkøb af brøndringe med vidre - ja, så kunne jeg holde udgifterne nede!
Efter at have læst inlæg, undrer jeg om ikke det er lovligt at, hjælpe sig selv...er der nogle der har forslag til, hvordan jeg kan gribe det an? Bor i landzone.
dum blondine
der er ingen der forbyder dig at udføre alt forarbejdet når det gælder gravearbejde, men skal det gøres lovligt skal du have en aut kloak mester til at udføre rør og tank arbejdet.
men uden at vide mig sikker så mener jeg ikke at du lovligt kan etablere en septiktank i betonringe.

desvære må man intet selv udføre når det gælder kloak.
hvad man så gør det er noget helt andet. <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/wink.gif" align=absMiddle border=0>

nu tør jeg godt nævne at jeg gennem 8 år havde en 90 cm dyb (pga klippen) "septiktank" stablet op i mursten og med markdræn som sivestreng. den fungerede ganske fortrinligt så længe jeg var alene.
(nu har jeg rigtig 3kammer tank)

så med lidt fornuftig snilde kan man selv etablere en beholder (det gør det stadigvæk ikke lovligt) som fungerer.

hvis du kigger midt på denne side er der en fin skitse af septiktank anno 1945
http://www.kloakviden.dk/septiktanke.htm


mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Hvis du selv vil grave hele sagen ned med håndkraft, ved jeg at man som brøndgraver før i tiden, lagde en brøndring oven på jorden og så gik man i gang med at grave inden i ringen og ud under siderne, hvorved ringen sank i takt med at man underminerede den. Når så ringen var ned i jordniveau, lægger man den næste på osv. På den måde undgår du også at blive begravet, hvis siderne i udgravningen skulle skvatte sammen. Et noget brydsom arbejde, men det kan lade sig gøre.

Overleveringer vil så vide, at man starter en septictank op med en død kat, pattegris eller andet afsjælet individ af tilpas størrelse for at sætte gang i processen.

Men er du sikker på, at man ikke må etablere septictank, når man bor uden for rækkevidde af off. kloak?

Med venlig hilsen
ktm

 

det lyder som en fornuftig grave metode

ja døde dyr er ganske fortrinligt til opstart af tanken, en pakke gær kan dog også hjælpe til, det samme med de 500g hakket kød som man glemte på bodet i solen .

du må ikke selv lave tanken, men du må godt få en aut. kloak mester til det, han skal også sørge for de nødvendige tilladelser.

men der kan jo sagtens have været en tank på ejendommen som kommunen ikke har registeret nogen steder


mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Jeg synes Gert er en klog mand at lytte til! :)

Med venlig hilsen
ktm

 

Nåhr, hvor er I søde - men har en bekendt, med en gravemaskine...så arbejdet er til at overkomme, heldigvis! kan godt lide det med gæret - men ellers ligger der, ad og til en død rotte på vejen som jeg kunne bruge.
Ellers har jeg godt tænkt om der ikke skulle være en tank et sted...der er jo ikke andet for, end at grave omkring huset og se efter...
Har talt med en aut. kloakmester og han skal have omkring 30000,- selvom jeg selv graver. Ja, det er mange penge for mig lige nu - men kan ikke se at det kan gøres billigere.
Er der nogen der ved, om jeg kan udvide en septitank med pilerensningsanlæg senere hen (ved at, der ska bruges to tanke til det)? kan godt lide princippet med at have sit eget lille øko-kredsløb og så slipper man jo også for en masse afgifter og tømning.
Pippa   
Jeg ser du har fanget budskabet fra Gert!! <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>

Du kan jo altid lede afløbet fra septictanken hen til dit rodzoneanlæg, og så skulle det vel køre!

Den med gær, tror jeg nu nok, du skal tage med lidt forbehold. Jeg tror måske Gert er lidt i det muntre hjørne, evt. ifm en julefrokost i for meget varme fra sin ispind! <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis