Sten mel i bed

Vi har en hjørnegrund og rundt om grunden er der plantet en ny hæk, men lige meget hvor meget vi fjerner ukrudt, og der bare går en uge, hvor vi ikke lige får det fjernet, er der næsten lige så meget som før vi har fjernet noget. Nu har vi snakket om at det bed, der er fra hækken og ud til fortovet (det er det mest trælse at holde ) om man der kan lægge stenmel??
Dvs at i hele bedet omkring grunden bliver der lagt stenmel, så vi er fri for at holde det. Og så kun holde det inden for hækken, altså inde i vores egen have.
Håber det er til at forstå.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har ikke det store kendskab til stenmel som "ukrudtshæmmer", men tror det er en stakket frist - når en mælkebøtte kan bryde igennem asfalt, kan den vel også snuppe lidt stenmel?
Jeg ville satse på enten geotextil med en eller anden topbelægning eller græs.....

Mvh.

Jan R.
Hej
Stenmel kan du godt bruge. men du skal have et lag på 8 cm for at det virker på ukrudt, ulæmpen med det er, at det er meget drænende og at det kun beskytter mod ukrudt fra neden ikke for frø fra oven, da det er meget drænende vil det have svært ved at gro der, derud over skal du alligevel passe mellem hækplanterne for at din hæk kan gro og blive pæn, vi er i samme situation har tænke på samme løsning, ordner nu ca. hver 14 dag, er gået bort fra stenmelet. vi har i stedet blandet jorden derude med sand og en smule stenmel, aå det nu er meget nemt at hive det op, og for at gøre livet surt for ukrudet, da det dræner lige så godt.
skulle have vidst hvad jeg ved i dag, vores genbo som også har bygget nyt sprøjtede er bælte rundt om haven, derefter plantede han hæk der er "ingenting" mellem hans planter, det er demoraliserende at se på.

 Vær mod andre, som du ønsker, de er mod dig.
Kok og Havenørd.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis