vandglas mod fugt..

mon der er nogle her der kender til vandglas ?? ved om det viker?? eller om der er nogle andre ting der er bedre at bruge det...??

Mvh. Fam.Brovsting

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
nu er spørgsmålet nok lidt, hvad vi taler om at vandglas skal bruges til.

Taler vi om en lerpotte, der skal tætnes eller grunden på et hus, der skal fugtsikres?

Til at fugtsikre lertøj, konsevering af æg m.v. virker vandglas ganske udmærkes. Taler vi om fugt i kælderen på et hus skal du se efter andre produkter.
Som det tidligere indlæg var inde på, så har man brugt vandglas i de sidste 100 år til tætning af ubrændte lervaser. Men det er garanteret ikke det, som du tænker påp, når snakken er om lav-hus.

Hvis du har fugt i kælderen kan du gøre flere ting:

Fjern genstande, som læner sig op af indersiden på kældervæggen. Der skal være fuld luftcirkulation overalt mod ydervæggene.

Sørg for frisk luft. Du sørge for konstant ventilation overalt i kælderen.

De mange dyre produkter, som man skulle kunne smøre på indersiden af en kældervæg for at stoppe fugten, VIRKER IKKE!

Hvis der er tale om udefra kommende fugt, er der kun den tunge vej. Du skal grave op og smøre fundamentet udefra med kold asfalt. Derefter lægge et omfangsdræn, som tilsluttes den almindelige vandafledning fra nedløbsrør.

Du vil kunne se, om der er tale om gammel fugtskade ved at stikke i det indvendige pudslag med en lille skruetrækker ell. lign. Hvis pudset falder af, og hvis der er et spindelvævsagtigt lag på pudset (en svampeart) har fugten været der længe. Hvis det løse puds er tørt, kommer fugten ikke udefra, men kan skyldes dårlig ventilation fra gammel tid.

Hvad med resten af huset? Du kan for en relativ billig penge købe en fugtmåler (led på nettet) og se, om træværk og pudslag indeholder for meget fugt. Ellers kan du simpelthen lugte det.

Du må specificere dit problem, hvis du vil have et grundigt svar.

Mvh
Hans
Arkitekt
ville som sagt bare høre om vandglas kunne bruges mod fugt i en kælder eller vægge som trækker fugt men kan det jo nok ikk...men som hans siger ved jeg godt hva der skal til,,,et dræn og må jeg så til selv om det er lidt træls ....læste bare vandglas kunne redde mig men nej...!! resten af huset er dog uden fugt på nær et par steder men på grund af taget som der er styr på......eller kommer der.....takker for svar...

Mvh. Fam.Brovsting

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis