Krydsning - korrespondance

Jeg ønsker at skifte mine kontakter (3 stk) til loftsbelysningen ud med en friskere model (LK NES)end de originale fra 1968 der sidder der nu. Efter en tur i byggemarkedet fik jeg afklaret at jeg skulle bruge 2 korrespondance og en krydsnings kontakt. 
 
Jeg fik skiftet de 2 korrespondance uden problemer og det hele virkede på kryds og tværs bagefter. Men krydsningskontakten giver problemer. Der var fire ledninger i den gamle kontakt. Et sæt blå (med sort) og et sæt gule (med sort) der sad på kryds. Men i den nye kontakt er der 6 huller i toppen og bunden af kontakten hvori der allerede sidder 2 hvide ledninger på kryds fra hul 2 på toppen til hul 5 i bunden og fra hul 5 i toppen til hul 2 i bunden. Så nu er der ihvertfald 4 muligheder til 2 ledninger, hvis man kan gå ud fra at der ikke skal en ledning mere i de huller hvor de hvide fra kontakten allerede sidder. 
 
Vejledningen i pakken kommer slet ikke ind på hvordan en krydsningskontakt skal forbindes. Bag på kontakten selv er der en mini tegning som give nul mening for mig. Jeg prøvede den for mig mest oplagte kombination, hul 1 og 6 i både bunden med blå og gul på kryds, men det virker ikke. Nu er jeg ikke meget for at lege videre da det bare ender med et rap over fingrene eller det der er værre. Er det her i virkeligheden nemt og kan nogen forklare mig hvor mine gule og blå ledninger skal hen ? 
16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
vend afbtyderen så du kan læse teksten hvor de 6 huller er.... Der er 6 huller for oven, og du sætter den hvide i hul nr. 3 og en gul i nr 5

du gør det samme neden under ved de 6 andre huller. altså hvid i nr3 og gul i nr. 5 Så de sidder parallelt over hinanden

tak Sten,

men der er ingen numre, bogstaver eller anden tekst på kontakten, kun den det der ubrugelige diagram (jeg har prøvet at genskabe nedenunder, men ved ikke om det holder faconen). Mht de hvide og gule ledninger så var de hvide en del af kontakten og dem går jeg ud fra ikke skal flyttes, eller ? Det var et sæt gule og blå der kom ud af karmen. Kontakten kom altså med 2 hvide ledninger på kryds fra nummer 2 for oven til nummer 5 forneden, og 5 foroven til 2 forneden.

            _        _
        __ l____l________
        l    l         l              l
        l   O  O   O  O   O  O
        l    l         l              l
        l    -         l             _
        l      \___ l _____l              
        l              l              _  
        l              l              l
        l   O  O   O  O   O  O
        l    l         l              l
        l__l____ l_______l
             l         l 
            

 

Hej aju.

Der er kun to muligheder.
Lad de hvide ledninger sidde - og følg det her:


"Dygtighed er ikke en dobbelt dosis af den almindelige evne til at lave noget halvgodt."

Fik du det til at virke aju?

"Dygtighed er ikke en dobbelt dosis af den almindelige evne til at lave noget halvgodt."

Nej desværre. Ihvertfald ikke helt. Korrespondance kontakterne virker stadig begge uafhængigt af hinanden, men krydsnings kontakten kan kun tænde/slukke lyset, hvis man først havde tændt det på een af korrespondance kontakterne. Det var samme resultat i begge konfigurationer.

Jeg spekulerer om det så kan være korrespondancerne jeg har forbundet forkert, men der var kun 3 huller til 3 ledninger og det var tydelig mærket hvilken der var fasen, så det tror jeg egentlig ikke. 

 

Annonce
har du monteret de andre som en a eller b korrespondance ?
http://www.axencrone.net/el-mappen/2/Taendingssystemer/Korrespondance%20A%20med%20krydsning.htm
hvis man laver det som en A kan det næsten ikke gå galt...
Kig lige bag på dine korrespondance afbrydere.

En af de tre terminaler er mærket med et "P"(rød knap hvis det er fuga) - de andre to har ingen mærkning.
Hvilke farver ledning går til hvilke terminaler i begge afbrydere?

"Dygtighed er ikke en dobbelt dosis af den almindelige evne til at lave noget halvgodt."

Hej Buch,

det er en Fuga så der er en rød prik. I den ene er der een hvid og 2 gule ledninger (med sort/hvid klat på). Der har jeg sat den hvide ved den røde prik. Den anden har een gul og 2 blå, der har jeg sat den gule ved den røde prik.

Escort: jeg har ingen anelse om det er lavet som en A eller B,  jeg ville bare skifte kontakterne til nogen mere moderne.  

 

Ja - du har en A-korrespondance, men det kan du ikke bruge til så meget.

Prøv lige at vende dine ledninger sådan her:


"Dygtighed er ikke en dobbelt dosis af den almindelige evne til at lave noget halvgodt."

Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis