Træbåd, renovering. Start med... ?

Hej.

Jeg har tidligere haft en tråd herinde, der handlede om en træbåd der havde stået på land i 7 år.
Vi har nu sagt ja til at købe den.
Vi vil så høre Jeres råd til hvordan vi bedst klargør den.

Vi forestiller os noget med at skrabe skroget fuldstændigt ren udvendigt, og så slibe det. Til sidst vil vi mætte det med fortyndet linolie, indtil det ikke kan suge mere. Derefter vil vi så lakere båden

Er det nogenlunde måden?

Eller nogle der har nogle rigtigt gode råd de gerne vil af med?

Vi har ikke så meget forstand på det. Men vi har hørt en træbåd som regel bliver tæt når den bare får lov at suge vand. Men hvis ikke den kan suge mere linolie, er det så ikke næsten det samme som at den heller ikke kan suge vand ?

Håber der er nogle der har nogle gode råd, vi er ikke så erfarne inden for dette område endnu. Men hvem ved, måske bliver vi det med Jeres hjlæp :)

På forhånd tak

Lars
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej igen Lars.
Tillykke med skivet, den nemmeste måde at få den gamle lak af er ved at "brænde" den af, det giver også det bedste resultat.
Du skal bruge en lille gasblæse lampe (en elvarme pistol kan bruges, men er meget langsom) Det du så skal gører er at varme lakken op til den begynder at "koge" boble op, så kan du let som ingen ting skrabe lakken af med et skrabejern eller en spartel* .
Så skal der heller ikke så stort et slibe arbejde til for at den bliver pæn. Og nej at du mætter træet med Linolie gør ikke båden vandtæt, det gør at træet holder meget bedre til fugten fra vandet.

*Spartlen du kan bruge skal have filet / slebet de spidse hjørner af på klingen, ellers recikere du at den hugger i træet.

V.h. Håndværkeren
Hej Håndværkeren

Det lyder da som en meget god måde at få lakken af på, det kan vel også tage malingen i bunden. Og godt råd med spartlen. Det er skrevet bag øret.

Har du også nogle gode råd til hvilke produkter vi skal bruge, såsom lak og bundmaling?

VH Lars
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Hej

Jeg er ikke baadmand, men kunne man ikke 'forvaede' traet lidt med en havevander foer baaden skal i vandet, bare for at undgaa de stoerste utaetheder naar baaden skal i vandet? - Bare en ide her sidst paa dagen!

/Hideout



 

Hideout

Ja, jeg har også spekuleret lidt på om man kan det. For det er jo lidt dumt hvis man har lavet elektricitet og det hele i båden, og så den står fyldt med vand? Hvordan undgår man bedst det? :=)

Lars
Som lak vil jeg anbefale enten hempels 222 lak, hvis den stadig findes og ellers er der den vel nok bedste på markedet Tonkinlak.
Og jo når du skal have båden i vandet til næste år, kan du lægge jute sække eller gamle gulvtæpper uden gummibagside op ad skroget indvendigt og så gennem væde dem med vand sådan en uges tid før båden skal i vandet. De store sprækker imellem bordene stopper du Oksetalg ind i, det bliver trykket ud efterhånden som træet udvider sig. Du må ikke bruge bommuld eller blår på de steder da skaderne bare vil bliver værre af det.

V.h. Håndværkeren
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce

tillykke med nyervervelsen håber du bliver glad for den pas lidt på hvis du vælger at brænde lakken man kan hurtigt få lavet nogle grimme mærker.det er ok du gerne vil lave en masse på den men få lavet det mest nødvendige og smid den hurtigs muligt i vandet og lav noget der så kan du sejle lidt samtidig så virker det hele ikke så uoverkommeligt det kan det hurtigt gære når man ligger på land og ser alle de andre nyde det på vandet

mvh kim


der er altid solskin bag skyerne

Hej Lars
Hvad har du nu rodet dig ud i, og så en motorbåd :-), men hyggelig ser den da ud.
Le Tonkinois er en god lak, vi bruger den også på Havneheksen, nem at male med og behagelig da den ikke indeholder opløsningsmidler.
Husk at samle den gamle bundmaling sammen og aflevere den det rigtige sted, den er giftig.
Held og lykke med projektet
Jesper
Tak for rådene.

Vi har faktisk også snakket om at klare alt det udvendige, så vi er klar til at få den i vandet næste forår. Det vil være trælst at der skal gå endnu et år inden vi får den i vandet. Så kan man jo altid lave det indvendige næste efterår/vinter. Der skal man jo også have lidt at lave. :)

Det Le Tonkinois virker som noget der er klogt at bruge, uden opløsningsmider. Det har man jo ikke ret godt af i længden .:)


Den skal jo nok males grå i bunden, nogle der har nogle gode tips til bundmaling så? :)

Lars
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også