Jeg har dette fra metroxpress, og de har det fra ekstra bladet. Så må det jo være sandt.
Nu havde jeg lige glædet mig til at skulle hjem, og nyde det gode vejr på onsdag, efter 4 uger på nordsøen.
For at ikke glemme at jeg er inviteret til hel stegt pattegris på lørdag.
Men men det kan jeg jo få kræft af, og risikerer at dø tidliger ( kender desvære ikke min nuværende holdbarheds dato).
Så nu ved jeg ikke mine levende råd, men jeg bør jo nok gå ud på markerne og se om jeg ikke kan spise alt kørenes mad istædet ( skulle jo forlænge leve tiden).
Bøffer er kræftbomber
Sommeren er højsæson for grillbøffer og -pølser, men midt i kødorgierne løfter verdens førende kræft- og fødevareforskere nu pegefingrene.
For meget kød øger risikoen for kræft, og det er især mænd, der skal skære voldsomt ned på forbruget, skriver Ekstra Bladet i dag. Advarslen kommer fra en ny rapport udgivet af World Cancer Research Fund, som bygger på adskillige videnskabelige kræftstudier. Som noget nyt skelner rapporten mellem rødt kød, som stammer fra firbenede dyr, og lyst kød, som er kød fra fjerkræ. Mange befolkningsundersøgelser viser, at de, der spiser meget rødt kød, oftest udvikler kræft.
Det betyder, at man bør holde sig fra langt de fleste grillpølser. Svine-, okse- og lammekød skal man kun spise i stærkt begrænsede mængder.
Mens kræfteksperter anbefaler verdensbefolkningen at nøjes med 400 gram rødt kød om ugen, mæsker vi danskere os i netop den slags kød. Danske kvinder spiser i gennemsnit 623 gram af det kræftfremkaldende okse-, svine- og lammekød om ugen, mens mænd fortærer hele 987 gram hver uge. Et tal, som er endnu højere i grillsæsonen.
- Så kan man virkelig få kørt noget rødt kød indenbords. Mænd føler, de får bekræftet deres mandighed, når de spiser en masse store bøffer. Men i virkeligheden bør de mere se på kødet som et krydderi end som hovedingrediens i måltidet, siger ernæringsekspert Per Brændgaard Mikkelsen til Ekstra Bladet.
Kilde: Ekstra Bladet