Udsugning fra badeværelse

Hej
Jeg er ved at skulle lave udsugning fra mit badeværelse. Jeg har købt en fugtstyret Thermex ventialtor med meget lavt støjniveau.
  1. Hvor er det mest smart at placere den? a) I brusekabinen (tæt på døren), b) i midten af lokalet, eller c) henne ved toilettet i muren og tæt på et stort vindue?
Rummet er lidt over 3m langt og 2m i bredden.
Er det en fordel af lave udsugningen gennem væggen fremfor loftet/tag?

Hvordan laver man ellers en ny taghætte i et halvgammelt eternittag? Jeg har et nummer af GørDetSelv fra tidligere i år hvor de gennemgår installation af ventilator. Jeg har i modsætning til artiklen ikke et tag med undertag, eller nogen moderne klimaskærm. Min klimaskærm består af et gammelt pudset loft med nyligt monterede gipsplader nedenunder - og fuget i siderne. Jeg har nogle halogenspots monteret i safeboxe, men de er ikke limet fast til underlaget.

/TS

 -------

tilflytter til det midtjyske

--------
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ville sætte ventilatoren i Brusekabinen. Dermed kan du, hvis udsugningen er god nok, undgå dug på spejl osv. Bruseren er også den største fugtgiver i badeværelset og derfor vil jeg vælge denne.

ingen anelse om resten :-)
Du skriver ikke noget om loftkonstruktionen - er gipsloftet nedhængt - eller sidder det direkte på det pudsede loft?
- og hvad er der på 1. sal (hvis der er nogen 1. sal)?

Hvis du ellers kan komme til på loftet og taget...
Pas på når du borer hullet - hvis du ikke checker placeringen af bjælker/spærfødder, risikerer du at du borer lige op i en - og så er dit nye loft ødelagt.
En taghætte kan du købe - en der passer til typen på eternittaget. Der laves forsigtigt hul i det gamle tag, og taghætten påskrues udefra (og stikkes op under rækken ovenfor) og tætnes med silicone eller lign.
Røret fra taghætte til ventilator skal isoleres og kan laves i spirorør eller alu-flex. Brug ikke flex-slanger.
Husk også - du skal have en elektriker til at tilslutte den.

Og ja - brusekabinen er det rigtige sted for en ventilator.


"Dygtighed er ikke en dobbelt dosis af den almindelige evne til at lave noget halvgodt."

Hej Buch

Hvad er der i vejen med en flex-slange? - Har været ved at forlænge sådan en i går
der går ned til emhætten, så nu bliver jeg nysgerig.
Hej Carsten

Fordi "vulkerne" inden i slangen skaber en turbolens der nedsætter den effektive luftgennemstrømning ganske betragteligt, hvorimod en glat inderside i røret lader luften passere næsten uhindret.
Der er jo ikke meget ved at købe en ventilator der kan yde 120m3 i timen, hvis din slange nedsætter kapaciteten til eks. 80m3 i timen.

"Dygtighed er ikke en dobbelt dosis af den almindelige evne til at lave noget halvgodt."

så vidt jeg ved må den ikke placeres i brusekabinen, med mindre det er mere end 3 meter over gulvhøjde, pga stærkstrømsreglementet, men kan da tage fejl, kan vi få en installatør på banen <img src=" align="absmiddle" border="0">.

Anyways, så anbefales det at du montere den modsat i rummet af hvor døren er, med mindre det er lige over en radiator. Grunden er at trykudligningen i rummet kommer fra døren og dermed får du ventileret hele rummet.

Det er en fordel at have den monteret i loftet, da den varme og fugtige luft fra ex et bad vil søge herop først, men tvivler på der er en forskel hvis du montere den 10 cm nede af en mur.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis