Motor til lille vindmølle?

Jeg har planer om at bygge mig en lille vindmølle.

Men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal få fat i en passende motor. Optimalt set skal det være en DC motor, der kan gi mig det størst mulige effekt ud af færrest mulige omdrejninger. Og omdrejningerne skal gerne ligge omk de 300.

En af de mest populære motore/generatore er denne motor, som stammer fra store gamle computer båndmaskiner:

Ametek 30VDC - 30VDC at 325 RPM

Men disse er stortset umulige at opdrive eller meget dyre..

Nogen, der har en ide om hvordan man kan opstøve en lignende motor/gennerator? Har høret at der bla. skulle sidde noget lignende i feks. (el)golfbiler og eldrevene støvsugere, men det er jo ikke lige noget der sådan er lige til at komme til..
Hvad sidder der for eks. i de gl. spolebåndoptagere?

Jeg ved meget lidt om sådanne små DC motore, kunne jo være nogen af jer derude, som har rodet elektronik, ved hvor jeg kan finde sådanne motore..

For interesserede er der lige lidt links her(men ellers så google noget ala: building homemade wind generator..

http://www.mdpub.com/Wind_Turbine/
http://gotwind.forumco.com/forum~FORUM_ID~2.asp
http://www.watchtv.net/~rburmeister/Randys%20WindGenny.html
http://www.homemade-wind-generator.com/

Mads
Jeg har planer om at bygge mig en lille vindmølle.... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
En billig elklipper (den med ledning) har en AC motor med kondensator og jeg vil mene at det er mere komplekst at bruge den som generator, da vi her, kun har talt mindre jævnstrømsmøller, hvor vi kan gemme strømmen på 1-3 stk. bilbatterier. Jeg vil ikke kunne svare på, hvad der skal til, for at bruge en AC kondensator-motor som generator?

Med Venlig hilsem

Jeg undrer mig over at du har afskrevet bilgeneratoren som "besværlig" på grund af at den kræver et batteri. Efter min mening har den alt hvad du ønsker. Den giver en konstant spænding da den har indbygget regulering, du kan få den meget billigt, den eneste ulempe er at den kræver et ret højt omdrejningstal. Hvis du vil bruge en eller anden DC motor får du det problem, at spændingen er helt afhængig af omdrejningstallet, og motoren skal op omkring sit normale omdrejningstal for at yde noget. Hilsen Aksel
Hvis (ajselj) mener at jeg (pebber) har afskrevet bilgeneratoren, har jeg ikke været klar i spyttet ... Jeg mener bestemt det er det letteste at bruge den, hvis man har den ved hånden, men tråden gik på alternativer, derfor mit bidrag, ulempen, som du selv nævner, er den voldsomme gearing den kræver for ikke at ødelægge start-vind-behovet for meget er et remgear problematisk, lageringen på batteri kan også i nogle tilfælde blive billigere eller lettere, alt efter hvad man har på hånden, typisk er accu motorer på 36V og så kan man lade billigt på 3 batterier, med en rimelig power. Jeg vil mene at et sådant projekt primært er afhægigt af hvad man har til rådighed, mit samlede budget udover forbrugsartikler og tid har været 39Dkk, på den måde bliver valg af dele ikke rationelle.

Med Venlig hilsem

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis