hejsa,
har finpudset en opskrift jeg fandt på en melpose:
3½ dl lunken vand
50 g gær
1½ spsk olivenolie
1 tsk. groft salt
lidt sukker
lad blandingen stå lidt og hvile inden du putter mel i og lad den hvile når du har kommet durummelet i.
***********************
150 g durum mel blandes først i
350 g proteinrig hvedemel
***********************
Æltes sammen med durummel, dejen er ret blød, så den kan tage noget mere mel. Ælt godt igennem, giver bedre krumme.... Lad dejen hæve ca. 30 minutter, ælt igennem igen og form brødet. Pensl med æg og godt godt med hvid og blå birkes blandet.
Bag brødet ca. 35 minutter ved 200 grader.
************************
Brødet holder sig godt, men husk aldrig at begynde at spise af brødet før det er ordentligt kølet af, hvis du venter, så holder brødet sig længere tid uden at tørre ud.....
Bon appetit *smiler* - monarp