Ud med olifyr - Ind med hvad?

Hej,

Vi står som mange andre og skal til at fjerne det gamle oliefyr inden 1. sep. i år. Vi søger derfor om råd til et godt og billigt alternativ til opvarming af huset, varmt vand osv. Huset er på. ca 140 m2 hvor af 1. salen kun er udbygget med et enkelt værelse (skal udbygges senere). Midt i stuen er oliekaminen placeret op ad skorstenen og olietanken er placeret på jorden udenfor huset.

Vi overvejer om en løsning kunne være at skifte oliefyret ud med en brændeovn og smide en varmepumpe op på 1.salen? Vi opvarmer pt. vand med en el-vandvarmer.

Er nogen som evt. havde gjort noget andet, eller ligger inde med en god idé?
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Vi er ved at skifte til jordvarme, og det er vel også en mulighed for dig hvis hvis du har plads til slangerne der skal i jorden.
Skulle jeg vælge i dag imellem brænde ovn og et lille pille fyr ville pillefyret løbe af med sejren. Slut med at kløve brænde o.s.v. simple sække med træpiller i udhuset eventuelt en silo og en spand at transportere det ind med. Der er indbygget magazin på sådan en ovn.
Og så ville jeg erstatte din dyre El varmebeholder med en gennemstrømnings vandvarmer, det er det billigste i længden.

V.h. Håndværkeren
Vi er to voksne plus en teenagedatter. Huset er på 160m2. Primær varme er oliefyr. Årligt forbrug 1500 l. Sekundær varme er brændeovn som står i stueetage. Årligt forbrug 8 rummeter. Skifter i løbet af sommeren oliefyr ud med octopus " ispind". Pris 51 tusinde plus montage.
til håndværkeren > kræver en gennemstrømningsvandvarmer ikke at man er tilsluttet fjernvarme?
Nej en elektrisk gennemstrømnings vandvarmer er blot en lille "dims" der sidder under eks. køkkenvasken / håndvasken med forbindelse til bruseren.
Annonce
Nu skriver du jo ikke årsagen til at oliefyret skal væk. Er det kun fordi at I skal købe en ny olietank? Så ville jeg jo beholde fyret og købe en ny olietank. Det er sikkert det billigste.
Enten købe en god brændeovn eller en brænde kedel og tilslutte den til dit oliefyr via en 1000l buffer beholder.

Så kan du lade oliefyret køre når I ikke er tilstede grundet ferie o.lign. og benytte brændekedelen når i er hjemme til at passe den.

Alternativt en pillebrænder. Pillerne er lidt dyrere end det træet. og pille brænderen skal rengøres måske 1 gang om måneden.
Citat fra turbo2000

Hej,
Vi overvejer om en løsning kunne være at skifte oliefyret ud med en brændeovn og smide en varmepumpe op på 1.salen? Vi opvarmer pt. vand med en el-vandvarmer.

Er nogen som evt. havde gjort noget andet, eller ligger inde med en god idé?


Hej turbo2000,

I burde undersøge markedet for luft/vand og evt. vand/vand varmepumper - prismæssig ligger prisen pr. KW i ca. samme leje som f.eks pillefyr - som er ca. det halve af et moderne oliefyr - men har den fordel at egenarbejdet nærmest reduceres til nul og hvis I også dropper tanken om en besværlig brændeovn, kan I blænde skorstenen af og spare udgifterne til skorstensfejeren.

Kun fastbrændselsfyr er billigere, hvis I har brændet gratis, men her er egenarbejdet til gengæld omfattende + div. investeringer i brændeskur, motorsav, brændekløver mv.

Mvh Ole ben
En luft/vand varmepumpe kan klare det. For ca. 50.000 er du godt på vej. - Sørg for at få en der kan yde noget ved -15°c. Evt. en CO2 maskine, men de er dyrere.
Forstår egentligt ikke hvorfor luft/vand varmepumpeanlæg er så meget dyrere end luft/luft varmepumper - funktionsprincippet er grundlæggende det samme - et luft/vand varmepumpeanlæg adskiller sig kun fra et luft/luft anlæg ved at der også indgår en akkumuleringsbeholder og hvis man har en i forvejen burde prisen stort set være den samme, hvis vi ser bort fra installationsomkostningerne - noget kunne tyde på manglende konkurrence og at priserne ikke er sat i forhold til produktionsomkostningerne, men i forhold til hvad kunderne er villige til at betale - fordi de ikke ved bedre.

Kender nogen, som ved at påpege at de kunne få et tilsvarende vand/vand jordvarmeanlæg noget billigere i Sverige - hvor de er noget længere fremme med disse anlæg - opnåede et ikke ubetydeligt nedslag i prisen - som jeg dog stadig syntes var alt for høj.

Mvh Ole ben
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis