fjernvarme og varmt brugs vand

vi har fjernvarme som er nyt for os .

der er monteret 2 varmevekslere den ene er forbundet med den anden de er ca 1m høje i hvidt kabinet væghængte.

problemet er når man åbner for det varme vand så går der meget lang tid før der kommer varmt vand (brugs vand) medmindre der er et forbrug hele tiden fx man lader håndklæde radiatorerne stå og simre lidt .

hvordan slipper man for dette problem ,kan det ikke klares men en cirkulations pumpe og hvor skulle den evt monteres.
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

kontakt fjernvarmeværket, der skal muligvis laves et omløb, det kan være svært at holde varmen på ledningsnettet, når der ikke er så meget forbrug om sommeren, når radiatorerne kører, åbner og lukker temostaten hele tiden varme ind, så er fjernvarme vandet varmt, kan knibe når der ikke er forbrug.

Tømreren

at der hele tiden bliver lukket vand ind så der er et lille forbrug på din stikledning, før måler, så den hele tiden er varm.

Tømreren

Når du skriver brugsvand, tænker du så på varmt vand til vandhanen eller til radiatorene ? du skriver nemlig at du lader håndklædetørren kører ( brugs vand), man har da ikke brugsvand i sin håndklædetørre.

Du kan løse problemet med en cirkulationspumpe, der placeres på fremløbet, stort set hvor det passer dig.

 

Mvh


<p>Peter Madsen</p>
varm vand i vandhanen

vedr håndklæde varmeren korrekt når der er et lille fremløb så løses problemet .

ved den håndvask der er tættest på fjernvarmen i kælderen er der ingen problemer der er varmt vand med det samme ,det er de 2 tappe steder der ligger i den anden ende af huset op på 1ste sal der ikke kommer varmt vand frem uden man lader det løbe i ca 20 sek


vedr pumpen skal den så sættes på det varme brugs vand eller fjenvarmen frem .

Det lyder som om du har varmt vand men at det blot er et stykke tid om at komme frem til tappestedet. Du kan kontrollere om dette er korrekt ved at aflæse temperaturen på din varmtvandtbeholder, er den konstant ca. 55 grader varmt har du den varme fremme til veksleren som du har brug for, og så er det afstanden til tappestedet der gør at du skal vente lidt på det varme vand.

Du kan løse problemet ved at ladet dit varme brugsvand cirkulere rundt i huset forbi tappestederne. En løsning der bruges i f.eks etageejendomme, hvor man oplever (hvis ellers indreguleringsventilerne er indstillet korrekt og virker) at der er varmt vand inden for 5-10 sekunder.

Jeg vil dog ikke anbefale dig at lave en sådan løsning, idet det vil være dyrt at etablere, samt at du vil have et større varmetab grundet den konstante cirkulation.

Hilsen
Allan
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis