Undertag vs. ingen undertag

Jeg ved det har været debatteret tidligere, men tilllader mig at bringe det på banen igen.

Jeg havde en tømrer på besøg i går for at få udarbejdet tilbud på lægning af nyt tag. Det overraskede mig han anbefalede en tagsten der ikke kræver undertag (Danflock). I brochuren for Danflock står at produktet har været på markedet i 20 år og er lagt på 500.000 huse (det er mange, kan være er stor del ligger i syd Europa, hvor klimaet gør at det er knap så kritisk).

Skal jeg stole på at denne tagsten holder tæt. Er der nogen som har fact erfaring, gode/dårlige med denne type tag uden undertag?
Lidt supplerende info som måske kan være relevant (for mit valg)
- Jeg bor på landet, der vil sikkert komme algevækst og mos på nordsiden
- Der er i forvejen beton tagsten på taget. Sne fyger ind når det blæser fra øst
- 47 graders taghældning
- Tag opgaven skal udføres af håndværker (ikke g-d-s)

Som nævnt har tag og undertag været diskuteret flittigt. Der synes at være delte meninger om det nu er en god ide at undlade undertaget. I mange tråde der omhandler forskellige spørgsmål vedr. tag er der henvist til Danflock som let løsning på nyt tagstens tag, enkelte steder med advarsel omkring undertag.
Jeg har fundet en enkelt tråd hvor Danflock løsningen frarådes på det kraftigeste. Men har også fundet en tråd hvor undertag frarådes (citat: ”undertag er noget fanden har skabt”).

 

13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tja, med mindre du direkte har tænkt dig at lave beboelsesrum i tagetagen, så kan du vel bare nøjes med lidt monarfolplastik under tagstenene, Så er det jo begrænset hvor meget sne der kan fyge ind af ventilationshullerne. Det har jeg gjort på mit tag.
Det ER godt nok lidt omstændigt at pille taget af for at installere, men hvis du nu alligevel er igang med taget, så er det ikke mange timer ekstra det koster dig, og monarfolen holdt i hvertfald mit loft tørt (omend ikke TÆT) selv i løbet af den lidt barske sommer vi havde sidste år.
Undertag skal bruges, hvis det forskrives, også selvom det er noget fanden har skabt. Med mindre du vil understryge. Disse velcro sten kræver det ikke. Er det dig eller ham der VIL have et beton tag ?.

Personligt ville jeg aldrig vælge rullevarer igen, hvis jeg kunne gøre det om. Plader er mere optimalt, og holder længere.

MVH

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
Jeg fik mit gamle tag understrøget af et firma fra Esbjerg. Det hjalp overhovedet ikke og jeg har nu skiftet taget.

Er det ikke noget med at holdbarheden er længere ved betontagsten frem for plader?
Der har tidligere herhjemme været produceret falstagsten med pålimet skum, som skulle kunne ligge uden udertag. Det viste sig dog at der over tid voksede alger og mos, som lige så stille løftede stenene fra hinanden. Så måtte man etablere undertag.

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Plader, misforstået. Undertags plader er det jeg mener, og så rigtige ler tegl oven på. Ikke sådan nogle gyselige plader som tagbelægning, som man ser mange steder på landet.

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
Annonce
Danflock-stenene er ganske enkelt geniale - MEN jeg vil foretrække dem på tage med relativ stor hældning, for der er ingen tvivl om, at dit tag de næste 30-50 år vil arbejde og gøre, at stenene kommer til at ligge lidt ujævnt - og dermed give plads for en smule fygesne alligevel....

Men har du ikke udnyttet overetagen, så er det "fløjtende" ligegyldigt - den smule sne, der kan komme ind, skulle konstruktionen gerne selv kunne bortventilere (det gør mit "piv-utætte" tegltag fra '43 ;-) )

Skulle jeg vælge tag idag ville det blive med monarfol undertag og danflock-sten - og masser af udluftning!

Mvh.

Jan R.
Overetagen skal udnyttes.
Det ender nok med jeg beder om en pris på tag med undertag. Er det helt hen i vejret......ja, så må jeg tage stillign til det.
Er der nogen undertags typer man skal være forsigtige med? Jeg vil helst have asfalt på træplader men det er sikker pokkers dyrt, og burde vel heller ikke være nødvendig?

 

Det er netop disse plader med tjære jeg kan anbefale. Men hvis du laver det selv er det jo ikke så dyrt.

MVH

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
Hej

Jeg er stor tilhænger af at anvende Danflock uden undertag, og har aldrig oplevet problemer med snefygning eller lignende.

Til Jan R

Hvorfor pokker vil du have undertag under Danflock? Det er da spild af penge!
Hej Orla,

Du har ret - men jeg er sådan lidt "livrem og seler" på det område. Det skader jo ikke (så vidt jeg kan bedømme), og hvis nu det viser sig, at danflock'en kun holder 20 år, så ligger undertaget jo sprit-nyt og klar til at tage over ;-)

Desuden mener jeg undertaget effektivt forhindrer hvepseboer i konstruktionen, som vi desværre har haft lidt for mange af.

Den relativt lille meromkostning smider jeg gerne oveni.

Mvh.

Jan R.
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis