Kloak separering

Er der nogen der har en ide om hvilket prisleje man skal forvente at en separering koster, hvis man graver selv??

MVH
Michael
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Citat fra MiniMi_dk

Er der nogen der har en ide om hvilket prisleje man skal forvente at en separering koster, hvis man graver selv??

MVH
Michael


Nogenlunde det samme som en bil wink ....

Spøg til side - men som man spørger, får man svar.
Det er der da ingen der kan give et fornuftigt bud på Michael. Du bliver nødt til at give mange flere detaljer, evt. tegninger, fotos, lokale krav mv. hvis du vil have nogle priser der bliver andet end vilde gæt.

"Dygtighed er ikke en dobbelt dosis af den almindelige evne til at lave noget halvgodt."

Tja,

som buch siger... Det bedste bud er derfor:
+ pris for tinglysning af kloak (Normalt omkring kr. 1500,-)
+ pris for materialer (Tag pris fra et netsted og gang med 3)
+ timeløn (afhængig af hvilken leverandør du finder = 3-800 pr time)
+ smudstillæg (varierer også normalt en lille, 1-3%, procentdel af timelønen)
+ servicevogn tillæg (tillæg pr dag de skal besøge dig, normalt omkring kr. 200 pr dag)
+ moms (25% oven i det hele)


Så hvis du virkelig vil spare, så skal du ikke kun grave selv, så skal du have kloakmanden ud, og spørge man om hvor meget du må lave selv, og så lave alt på nær den faktiske tilslutning og tinglysning selv.

Der er (desværre) også en meget stor besparelse at hente på at købe materialer selv. Det skyldes ikke (udelukkende) at din håndværker er grådig. Han køber ikke ind de billigste steder, han køber ind der hvor der er stort udvalg, tilstrækkeligt varelager, og fuld returret. Herefter lægger han 20-30% oveni prisen, som normalt er det han betaler for at returnere varen. Også selvom han måske taber kr. 1000,- på at returnere det overskydende, men allerede har taget kr. 5000,- i tillæg for de brugte varer.
Men hvis du VED hvad du skal have, eller køber efter behov, og tager dig lidt bedre tid til at lave tingene, så kan du hurtigt spare over 50% på materiale prisen ved selv at indkøbe, og naturligvis timelønen ved at selv installere. Når det så er sagt, så giver mange byggemarkeder faktisk også 14-30 dages fuld returret. De fleste byggemarkeder har dog ikke nødvendigvis de rigtige rørstørrelser osv. på lager, især ikke til kloak, ventillation, elarbejde, tag og andre "lidt specielle" fag.
Tak for svarene, jeg har desværre ikke flere detaljer endnu, da det i forbindelse med et huskøb er kommet op, at der snart ville komme krav om separering
Inden vi købte vores hus havde vi fået at vide at der ville skulle laves separering, så vi brugte oplysningen til at få slået 40.000,- af prisen (hvilket var det overslag naboerne havde fået). Efterfølgende fik vi konstateret rotteskader på kloaken og udnyttede den situation til at få forberedt separationen ved samme lejlighed. Vores pris for arbejdet blev derfor reduceret til 20.000 da forsikringen jo betalte hovedparten af arbejdet.

Jeg lagde dog mærke til at de virkelig tog ved på materialepriserne så jeg er sikker på at du vil kunne hente en del der. Et døgns leje af minigravemaskine kostede vist 1500,- + moms - ikke helt billigt heller.

Det arbejde vi fik lavet bestod af ca 7 meter parallelkloak til hovedvandet, en dybtliggende brønd ( for at vi kan bruge den til dræning af kælderen senere). Herfra en forgrening til den ene side på 5-6 meter hen til det ene nedløbsrør. Afløbet fra det andet rør kunne genbruges.

Alt i alt ikke voldsomt med arbejde, men bestemt ikke billigt af den grund.

mvh Torben
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis