Skjult installation

Hvad er definitionen på en skjult el-installation? Hvis en samling er muret inde er den selvfølgeligt skjult, men hvad hvis der feks står et tungt klædeskab foran en samledåse og skabet ikke lige er sådan at flytte på? Eller hvis der kun er adgang via f.eks en sokkelskuffe i et køkken? Eller en frithængende emhætte hvor man skal pille noget af for at kunne komme op over loftet og tilslutte/afmontere? Det samme gælder transformatorer der ligger oven på et sænket loft. Findes der nogle klare regler eller er det en vurderingssag ?
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hvis det er en alm samledåse skal den være til at komme til uden at rive noget ned, men at den sikker bag en låge eller plade du kan fjerne er ikke noget problem..
Hvis det er 2 ledninger du bare skal samle i en væg, skal de bare laves med en krympe samling, men det ved din elektriker
ok - det er heller ikke noget jeg skulle rode med selv. Bare mere generelt hvis man er ved at bygge noget op/om så er det jo rart at vide hvilke regler der er, så man ikke skal lave det hele om når trikkeren dukker op.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis