En vinkelsliber med en diamantskive gør meget ved opgaven. Men det er noget der skal laves med forsigtighed.
Der findes to slags skiver, en tynd skive til at skære (kan også slibe sidevejs) og en kopskive til at slibe med. begge fåes til under 100,- hos fx. Harald Nyborg. Om man kan lide den ene eller anden er lidt en vane sag.
Men har du en anden marmorplade du vil kunne forsøge dig med først?
Det vil give dig en fornemmelse af hvordan det er at skære i en sådan plade.
Husk briller og ikke mindst at klodse pladen ordentligt op. Den skal ligge rigtig stabilt under skære arbejdet. Som den ligger i køkkenet vil det nok være svært at komme til at få et godt greb om slibningen i alle hjørnerne. Sørg for at du har afmærket meget grundigt hvor stort dit hul skal være. Det klarer du med at sætte tape på der angiver grænsen for hullet.
Skal du ikke have en radie i hjørnet? Altså en der bare er mindre end den der er nu? Er der indstøbt forstærkning bagfra, ved for- og bagkant på pladen? Hvis ikke er den ret let at knække, noget du skal være meget opmærksom på i forbindelse med håndteringen af pladen.
God vind med opgaven