Stolpe til hængekøje

Hejsa lav det selv'ere

Jeg går med planer om at støbe en jernstolpe ned midt i hækken, der omkranser vores terasse. Stolpen skal ca. være 1,80 m. jeg vil så sætte en stor krog i remmen på huset, og spænde hængekøjen op mellem stolpen og remmen.

Mit ? går på hvorlangt skal stolpen graves ned? Skal der støbes en kegle omkring den? Og tror I det vil holde? Eller skal jeg bare glemme den løsning?

pft.

Braape
17 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der er ikke noget der er håbløstrolleyes .Her er en løsning der holder de næste mange årbiggrin .En meter i jorden også 6 trillebører beton omkring den så står den fast og den rykker sig aldrig mere. Jernstolpen bør nok værer en rhs(en firkantet profil) 10*10 cm i 8 mm stålbiggrin
Husk et få galvaniseret stolpen så den ikke ruster rolleyes
Ja så kan den da holde til noget, men mon manden har brug for en tøjer pæl til en elefant i hængekøjen.
Et stykke 2 tomme galvaniseret jernrør, og grav så et hul i en 80 cm. dybde og ca. en spades brede i bunden. Lav noget blød beton og hæld lidt ned i hullet, stil røret derned og gør det fast med et par lange stivere så det står lodret og helst lidt fast. Så dumper du nogle store sten ned i betonnen og banker dem ned med en pæl eller lignende, ny ladning beton oven på og så flere sten der bankes ned. o.s.v. ind til hullet er fyldt op. Lad det stå og tørre en uges tid, så skal den nok blive stående de næste 25 år.

V.h. Håndværkeren
Alt efter temperament og især jordens beskaffenhed, kan du blot svejse et stykke båndjern på enden af røret og et længere stykke på det sted der kommer til at ligge lidt under jordoverfladen. 30cm i bunden og 50cm ved jordoverfladen vil være passende til normalt leret jord. Er jorden til det, er det nok at banke røret i jorden.
En anden mulighed er at grave en frisk pilestamme ned (med bark, og med en diameter på 15-20cm skulle der være taget behørige hensyn til din eventuelle kampvægt). Desværre kan du ikke bruge den straks, men når den har slået rødder, har du en (næsten) uforgængelig stolpe som holder sig frisk og pæn i rigtig mange år, og i en hæk vil den måske tage sig bedre ud end en jernstolpe.

Mvh. Christian

Nej nej, manden har ikke opgivet, han er bare langsom!!! biggrin

Jeg tror jeg vil prøve løsningen med 2" røret.

Tak for svarene til jer alle.

/Braape
Annonce
Hej Braape.
Du hylder nok også pricippet om at hvorfor gøre i dag. hvad andre kan sættes til i morgen ?

Håndværkeren
Ja da, hvem gør ikke det.
Bringer lige et gammelt emne på banen igen <img src=
Jeg er også ud efter at lave en eller to hængekøje stolper, og vil derfor lige høre om det på ingen måde er muligt, uden at støbe beton i bunden.

Jeg tænker mere på hvad man gør den dag man ikke gider have stolpen i jorden længere, og man ikke har lyst til at grave hele haven op... Vil det ikke kunne holde hvis man undlader beton'en? og hvad hvis man lavede en hældning på 20-30 grader - ville det give noget?

God sommer!
Jeg har gravet et 8 cm galv. rør, på 90 cm, ned i min græsplæne, så overkanten er plan med jorden/græsset.

Heri kan jeg så stikke mit 7,5 cm rør, i som stikker 150 cm op over jorden, altså et rør på 240. og hænge hængekøjen på dette.
og skal der slåes græs, så hiver jeg røret op. altså det lange...

Jeg har ikke støbt røret fast, men blot stampede meget, da jeg heller ikke var sikker på om det nu var der den skulle være. Sæt den lidt skrå den forkerte vej. jeg har også lavede 2 huller i overkanten af det lille rør, så man kan sætte reb i og evt trække det op.

Krogen til hængekøjen har jeg , sat fast i en træ "klods" jeg tilpassede ind i det lange rør, så man undgår synlige bolte på bagsiden.

og så er toppen afsluttede med en galv. stolpe top, til rundstokke... Det ser helt prof ud.. !

om du behøver så store dim. ved jeg ikke, det var bare hva jeg havde adgang til.

Mine sider: Tømrer Fredericia & Festsange
Jo du kan sagtens få en stolpe til at stå fast uden at skulle støbe omkring den, førhen gravede man et passende dybt hul, stillede stolpen ned i og smed så sten ned omkring i sådan en 25 cm. højde. Stamp stenene fast med en stolpe eller en jomfru, fyld noget sand ned og hæld vand på så sandet fordeler sig imellem stenene. nyt lag mellemstore sten - grus og vand o.s.v. til ca 15 cm fra jordplan. muldjord på og så bliver den stående. du skal nok regne med en dybde på mindst 80 cm.

V.h. Håndværkeren
Der er yderligere 7 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis