Gearet sidder fast på en gammel Mercury

TCDK
TCDK
Indlæg: 227
Postnr: 6000
TCDK TCDK
Jeg har en gammel 20hk Mercury motor fra slut 60'erne hvor gearet sidder fast!
Jeg har haft den ude ved et bådservice sted, de kunne ikke få den løsnet!

Er der slet ikke noget man kan gøre? resten af motoren er i 100% god stand! Er det evt. muligt at finde selve "klumpen" løs?


Hilsen
Torben
lynæs
lynæs
Indlæg: 5057
Postnr: 5400
lynæs lynæs
hej.
et stykke nede på benet sidder der en lille plade. inde bag den er gearvælgeren samlet med et beslag. løsn først den nederste del og prøv så om geararmen kan bevæges, kan den ikke, er der noget, som er rustet fast oppe under hjælmen, kan den er akslen, som går ned i gearhuset rustet fast ( det mest sandsynlige, da gamle Merce'r ikke var særlig godt rustbeskyttet ) og det er ikke så godt, da den går gennem pakdåser, som bliver ødelagt, hvilket gi'r vand i gearolien.
skal det laves rigtigt skal gearhuset afmonteres. ska' lortet bare køre, så lad noget rustopløser løbe ned af akslen , flere gange i flere dage. prøv derefter om du med lette slag på samlebeslaget kan få akslen løs.
!!!!!!!!!!! advarsel!!!!!! det er altid forbundet med en risiko at skille en gammel Merc. ad , da de kan være meget tærede. sidder der noget som er tæret fast, så prøv at hælde Coca-Cola på. du risikerer også at trækakslen , som sidder med stråler op i krumtappen aldrig kan moteres igen. da strålerne i krumtappen tit er rustne, og falder af, når de ikke er i pres af akslen.
Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Vil du være med? Log ind for at svare.