Flis og græsplæne

2 ting:

Jeg har lave et bed med flis ved terassen. Idag er der græsplæne der. Kan jeg nøjes med at lægge fiberdug på græsset og derefter flis?

Hvordan får grænsen mellem græs og flis til at blive skarp nok til at græsset ikke vokser ind i bedet?
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Forstår ikke helt problemet.
Hvis du vil have permanent flisstier mellem stauderene er det bedst at grave græstørven væk, ligge noget stabilgrus som stampes, og så flis ovenpå. Der skal jo et ordentlig lag flis på før at det ikke forsvinder af sig selv, en 10 til 15 cm.
Hvis det bare er mellem stauderene har du sansynligvis allerede gravet græsset væk, med mindre at du har plantet direkte i græsplænen. Så drysser du bare 5 cm flis mellem stauderene, og husker at fylde på hvert år. Flis der nedbrydes bruger en masse kvælstof, som de tager fra jorden, så du skal sørge for at planterene får ekstra gødning, på den anden side nedbrydes flisen hurtigere når der er meget kvælstof i jorden, så det er lidt et spørgsmål om du helst vil have flis eller stauder.
Du kan også fjerne flisen og plante noget lavt bunddække i stedet - guldjorbær, plettet tvetand, fredløs eller hasselurt, alt efter hvor meget sol der er. Det løser også problemet med græskanten, der hvor der klippes er der græs, resten er bed.
Flis er godt til små stier og i skovbundsbede, men ikke til at holde ukrudt væk i stauderbedet.

Green

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis