hurtigere

hvad kan jeg gøre for at min pc fra bilka kan blive hurtigere uden at det koster noget særlig. Årg. sept.99, mrk. Mycom, AMD-K6-2-PROCESSOR, 476MHZ, 12GB, 128MB-RAM, styrepgogr. Win-98
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad er ingenting ?

Og hvad kan du selv ordne.....

Jeg mener at have set en hel del maskiner der køreklare lå nede omkring 3-4000,- Od de vil givet være hurtigere end en 6 år gammel bilkamaskine, også selv om det var den hurtigste maskine da du købte...

Hvad skal du bruge maskien til ?
Har du specielle behov, fx spil der kræver et godt grafikkort ?
Kan du fortsætte med den gamle skærm ?

Kortsagt fortæl meget mere om hvad du vil ofre ?, hvad du skal bruge maskinen til ? Dine evner til at skrue med PC'ere osv

Så tror jeg du vil få lang bedre svar. :wink:

MVH Njord
Hej Xpol

Det er lidt besværligt at få din pc til at arbejde hurtigere end da den var ny, men nogle af de ting der kan gøres uden ekstraomkostninger er at rense den for noget af det "snavs" der altid kommer i en pc med tiden.
Hos Spywarefri.dk er der samlet nogle af verdens bedste eksperter, til netop at fjerne "snavs" fra pc´en, og de vil gerne hjælpe dig med at få din pc til atter at yde det optimale. (Det er gratis at få hjælp hos teeam spywarefri, men de modtager gerne lidt til at holde sitet kørende). På http://www.spywarefri.dk/forum/ tilmelder du dig som bruger (det koster ikke noget) og opretter et spørgsmål (feks noget i retning af: Min pc er blevet langsom etc.) og så vil du få hjælp til at rense din pc, så den bliver så god som ny ;-)
Jeg mener ikke det kan betale sig at ofre nogle penge på din pc før den er i topform igen, for prøv at se her: http://www.edbpriser.dk/computere/homemade-show.asp?ID=1&Type=4&Processor=Alle&Max=2500

Mvh Anders
Når du har optimeret maskinen som Anje beskriver, så er næste skridt at begynde at udskifte dele.
Det eneste billige alternativ er at supplere med mere RAM, hvilket jeg tror, vil give en forbedret ydelse. I så fald skal du finde ud af, hvilken type, den bruger, og så opgradere til 256 Mb, enten ved at supplere eller udskifte. Jeg kan ikke helt huske, hvor meget RAM Win98 kan udnytte ordentligt, men hvis du er heldig betyder det en hel del for hastigheden, hvis du er uheldig betyder det intet, fordi det ikke er RAM, der er flaskehalsen.

Hvis ikke mere RAM virker kommer du ikke til at mærke nogen betydelig hastighedsforbedring, med mindre du skifter processor.

Så skal du have nyt bundkort, for du kan ikke få en hurtig processor, der passer i det gamle kort.

Til det nye bundkort er du nødt til at købe ny RAM - igen passer den gamle ikke.

Jeg ved ikke, hvilken type grafikkort, du har, men hvis du skal spille kan det helt sikker ikke følge med mere, så et nyt grafikkort skal der til.

Så er der harddisken og kabinettet tilbage... Afhængig af behovet kan du muligvis beholde disken, men hvis du fx vil installere Windows XP kommer det sandsynligvis til at knibe, og hvis du vil installere noget, der kan udnytte kræfterne i maskinen får du hurtgit for lidt plads, så den må også skiftes :wink: Så står du tilbage med en masse stumper, som hver for sig ikke rigtig er til noget sad

Ovenstående er ikke "skudsikkert", men et typisk bud på, hvordan opgradering udvikler sig.

Alt i alt kommer du hurtigt til at ofre 2-3000 eller mere på projektet, og du skal helst vide noget om det, hvis du skal kunne få delene til at passe sammen.

Ligesom de andre vil jeg foreslå, at du enten lever med den gamle et stykke tid endnu, eller køber en ny maskine. Hvis det skal være så billigt som muligt kan du få en komplet pc for 1300 kr (ifølge edbpriser), men jeg vil tro, du er bedre tjent med en lidt dyrere maskine fra en af de mindre "skumle" forhandlere - min erfaring er, at de billige ikke altid er så stabile som man kunne ønske. Midtdata har noget, der ligner et fornuftigt bud: http://www.midtdata.dk/asp/productinfo.asp?varernr=E1010-REV001&goto=productinfo& til 3000 . Den gamle maskine kan så enten sælges for en slik eller gå i arv til nogen med mindre behov.
tak til jer alle tre for god orientering, og jeg håber der er flere end mig der kan få gavn af jeres pc-kendskab. Så det jeg vil, er at købe ny pc, og sætte lidt xtra ram i gamle her og lade maskinen gå videre til en som gerne vil prøve nettet m.m.

nb. jeg bruger ikke maskinen til spil og film, men digitalkameraet skal den samarbejde med.

tak og god sommer, vh poul
Citat fra xpol

nb. jeg bruger ikke maskinen til spil og film, men digitalkameraet skal den samarbejde med.


Hvis du alligevel vil opgradere den gamle med RAM kan du jo evt. starte med det, og så se, om det er nok til at du kan leve med den - til billedbehandling betyder RAM-mængden meget, så der er en god chance for at det vil hjælpe!
Hvis du køber en ny pc med Windows XP bør du ikke købe en med mindre end 512 Mb.

Held og lykke med det smile
Annonce
ThomP! tak og det vil jeg huske, vh. poul
som der allerede er sagt kan jeg anbefale mere ram til wxp og w2000 sp4 anbefaler jeg minimum 512 mb ram

du skriver ikke typen på hdd men en lyn hurtig disk er også godt fx 7200 / 10000 rpm



husk og sørg for at have alle opdateringer fra ms update
Jeg tror ikke det kan betale sig at gøre noget ved en så langsom computer, du kan ikke få den til at køre fornuftigt med Win XP. og med Win 98 får du ikke ret stor forbedring ved at montere mere RAM, det kan også vise sig at være svært (dyrt) at finde RAM i samme type (sokkel).

Køb en ny, og brug evt. den gamle til børnespil.

Hilsen Aksel
hvor mange pin skal rammen være på ?
Jetdirect> det er sd-ram pc 100 og så vidt jeg kan se ( http://www.kbocky.de/Hardware/10.htm ) burde der være plads til 3 ramblokke.

OPlysningerne på pc´en kan findes her: http://www.mycom.dk/ model: 691065

Poul> Hvis du selv har mod på at rense det værste "snavs" der gør din pc langsommere, så prøv: Spybot - Search & Destroy 1.3 : http://www.download.com/3000-8022-10289035.html?tag=lst-0-2
Du kan læse mere om programmet her (lidt nede på siden): http://www.spywarefri.dk/vaerktoj.htm
Og hvis du fremover vil færdes nogenlunde sikkert på nettet, uden at få alt for meget "snavs" der atter sløver din pc, så er "Pakken" et godt bud: http://www.spywarefri.dk/manualer/sikkerhedspakke.htm
Jeg tror ikke på at ekstra ram vil hjælpe ret meget, og jeg ville ikke ofre ret mange penge på en gammel pc, når en ny er så overkommelig i pris alt efter hvor meget du skal have med (f.eks de pc´er jeg linkede til i edb-priser var alle uden styresystem).
Her til sidst vil jeg lige nævne at det langt fra er sikkert at din pc vil kunne håndtere nyt "isenkram" uden en biosopdatering (og på det område er jeg helt og aldeles uden erfaring).

Mvh Anders

Ps. (jeg kunne heller ikke finde på at købe en til 1300 biggrin )
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis