mad HJÆLP lav selv mad HJÆLP

Hej

Jeg er kommet med i planlægningen af et afdelingsarrangement 8)
Og jeg er blevet knudepunk for madlavningen....

Idden er at vi skal lave en masse sammen og det vil vi godt føre videre så vi i mindre grupper laver vores fælles aftensmad. Men hvad skal det være ??

Vi kommer til at være i et sommerhus eller en hytte, altså er der ret begrænset plads.

Jeg forestiller mig at vi skal lave 3-4 forskellige retter som vi laver gruppevis og siden indtager sammen.

Jeg vil gerne at det bliver noget for alle, så gerne både fisk og kød...
Grill er en mulighed, men hvad nu hvis det regner, så er det pludseligt ikke så let!!

Har du gode ideer, gode links eller bare et lille hip hører jeg meget gerne om det :wink:

MVH Njord
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det her smager "herregodt" og er nemt at tilberede. Det behøver ikke 2 timers trækketid, men kan sagtens ryge direkte i ovnen.

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=7027&Italiensk%20kyllingfilet%20med%20pasta

Velbekomme (og lav nu rigeligt, for det forsvinder som dug for solen) biggrin

Skulle der mod forventning blive noget tilovers, så skærer man kyllingen ud i småstykker og blander den med pastaen. Voila så har man en lækker, kold pastasalat til frokosten dagen efter.
Ja det lyder både nemt og godt.

Men jeg havde jo regnet med at du kom med den ultimative lakseopskrift!!
Jeg har netop været et par dage på Bornholm og nydt den gode østersølaks....

Og jeg blev ret overrasket over hvor få spisesteder der havde åben, og endnu færre til frokost...

Men Bornholm åbner jo nok først sæsonnen til Maj, og ikke efter påske som mange andre steder. Lidt ØV ØV Jeg havde jo bestemt mig for at skulle forbi Svanehjørnet i Svaneke og på Ellas konditori i Allinge/Sandvig... Men Svanehjørnet havde kun åbent til aften ( hvor det ikke passede ind i programmet ) og Ella's åbner først til Maj.

Nå det skal jo ikke være din skyld..

Flere indputs eftyerlyses fortsat...

MVH Njord
Næh stod det til mig, så skinnede solen skam hele året på Bornholm :wink: Men det hører vist en helt anden debat til.

Du skulle vel aldrig have været herovre i anledning af Trolling konkurrencen?

Og så må jeg skuffe dig. Fisk det er fiskernes styrke her i familien, mens jeg er blevet idømt livslang opgave med frugtsalat til pinsefrokost i Hareløkkerne og julefrokost på omgang. Opskriften på dén finder du på min hjemmeside.

Til gengæld laver jeg fiskedeller, så englene synger. Men fremgangsmåden ligger på rygraden og er ikke nem at videregive. Og det ville også være synd at bruge en fin (?) laks til.
Hej!
Var der nogen der sagde mad ?

Jamen hvad med lidt fisk:

Et par gode torskefileter dampes møre i et ildfast fad
En pakke bacontern ristes på panden og drysses over fisken
sammen med godt med hakket rødbede.
Evt. små kartofler til, og fiskesennepsovs :
1 skefuld bäncke sennepspulver røres ud i lidt olie og en mælkesouce
smages til med dette.

Næste er den sønderjyske torskefrikadelle :

Damp 500 gr. torskefilet eller hele stykker torsk
Findel fisken med en gaffel.
½ pakke bacontern og 1 løg hakkes fint evt. blend begge dele sammen.
1 æg
salt og peber
2 skefulde rasp
lidt væde
Rør det hele let sammen og steg på panden eller lav en større portion
og steg dem i ovn ½ time ved 200 grader

Næste :

Paneret rødspætte eller fileter
Tilbehør :
Store ristede champignoner, ristede rejer, stegte tomater
små persillekartofler ( evt. fra glas )
Nemme retter ikke ?

Hilsen Apot
Nå foresten lidt kød også :

Flæk nogle kyllingebryst og smør dem indvendig med pastasouce
og drys reven ost ind i dem. Luk og hold dem sammen med en tandstikker.
Krydrer dem med salt oregano, basillikum, rosemarin, og lidt cilli eller
paprica.
Steg dem 4-5 min. på hver side. eller i ovn ved 225 grader 20 min.
Få flutes til, og salat : Fintskårne sprøde salatblade, Snittede forårsløg, coctailtomater i både, ærter, skivede radiser, feta ost. Evt syltede hvidløg.


Næste :
Flæk nogle kyllingebryst og læg en skive god ost ind i dem.
luk dem og hold dem sammen med en skive slicet bacon.
Steg dem som ovenfor.
Tilbehør : Flutes og melon

Hilsen Apot
Annonce
Og så det usunde :
Dette er en ret som kan laves dagen før eller til at have i fryserne
hvis der skulle komme uventede gæster.
Steg nogle hakkebøffer ( skal være lidt røde indeni )
Rist små champignon
Rist sliced bacon
Læg bøfferne på hver deres stykke alufolie og fordel
champignon, bacon og tomatbåde på dem.
Pakkerne lægges i køleskab eller fryser og varmes godt igennem i ovnen inden brug.
Tilbehør : Skær nogle kolde kartofler i skiver og læg dem i lag i et smurt
ildfast fad. Læg smørklatte på og creme fraise drys med basillicum og salt.
bages gyldne i ovnen ved 200 grader.
Er iøvrigt særdeles velegnet til kuglegrillen. Begge dele kan laves sammen.

Næste :

Flå skindet af nogle andebryst eller lår.
Krydr og brun dem i smør på panden.
Hæld smørret fra og flamber med cognac ( ta også en selv )
Kødet lægges i et ildfast fad
Kog panden af med fløde og et glas rødvin
og hæld det over kødet.
Steges i 5 timer ved 80 grader. ( ja du læste rigtigt. 5 timer )
Vælg tilbehør efter smag.

Hilsen Apot
Hvor mange bliver I?

Du skriver at grill er en mulighed. Med en (eller flere) kuglegrill er I uafhængige af vejret.

Helstegt oksemørbrad: Marinér den i en blanding af olie, vineddike, worcestershire-sauce (håber det er stavet bar nogenlunde rigtigt) evt. lidt tomatpuré samt krydderier efter smag (rosmarin, hvidløg, peber, salt o.s.v.). Steges ved indirekte varme på kuglegrillen i 15 min, vendes og steger videre i 15 min. Hviler 15 min før udskæring.

Lammekølle: Smøres med lidt olie, stik hvidløg ind hist og her. Steges ved indirekte varme 1-1½ time (afhængig af størrelsen)

Andre klumper kød er også velegnede.

Torben
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis