pc til og afspille musik cdpå

jeg har i overvejelse og bruge en bærbar til og lægge alle mine alm musik cd´r over på ,men findes der et smart og bruger venligt program som kan styre dette nemt og enkelt ?

cd´rne skal ligge i det wav format som de er på cd´n


har i nogle gode ideer til hvordan sådan en maskine skal skrues sammen ?
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis du vil have filerne liggende som wav skal du først og fremmest have en forfærdelig stor harddisk, wav fylder ca. 700 MB for hver cd du lægger på harddisken. Hvorfor egentlig wav?
Windows Media Player 10 er fantastisk til afspilning og organisering af musikfiler. Ituner (www.apple.com) er også rigtig god. Prøv dig frem, men disse to er absolut de bedste, der er.
I stedet for wav ville jeg bruge MP3 eller AAC formatet som Itunes er bedst til. AAC formatet er det bedste i forhold til lydkvalitet og filerne fylder også lidt mindre i AAC end i MP3. Ulempen ved AAC er at det er de færreste MP3 afspillere o. lign., der understøtter AAC, men hvis du kun skal bruge en bærbar pc ville jeg afgjort vælge AAC.
Det kommer jo helt an på, hvad du ønsker. Der findes rigtig mange programmer, som kan bruges til at administrere og afspille musik. Hvad man foretrækker er smag og behag. Jeg er personligt ikke enig i, at WMP er godt - jeg foretrækker afspilningsprogrammer, der er mere simple i brugerflade, for eksempel Meedio eller den gratis myHTPC ( www.meedio.com ). De kan blandt andet bruges som "jukebox", hvor man bladrer rundt i de forskellige albums (vist med små udgaver af de originale covers).

Til at grabbe musikken kan jeg anbefale programmet cdex - http://cdexos.sourceforge.net/ - det er gratis, og når det først er sat op kan det selv sørge for at hente information om albummet fra nettet, oprette mapper, navngive filerne som man ønsker og tilføje "tags", hvis formatet understøtter det.

Ligesom dk_michael vil jeg foreslå at du bruger et andet format end WAV - der findes fx et tabsløst (lossless) format, der hedder APE http://www.monkeysaudio.com/ som kompimerer (ca. 50 %), men uden at smide information væk som for eksempel MP3 og OGG. Så vidt jeg ved understøtter det også tags, som gør det noget lettere at holde styr på musikken.

Hvis du også vil hente covers til dine filer, så kan du bruge programmet "gotcha covered" http://www.gotchacoveredonline.com/ Det er ikke gratis, men det virker godt, selvom der er mange danske albums (og specielle danske opsamlinger af udenlandske kunstnere), det ikke kan finde.

Hvis bare alt GDS var som LEGO...
Hvad med at anskaffe en ekstern/flytbar harddisk til musikken frem for at bruge den dyrbare (og ofte sparsomme) plads på den bærbare?

Så kan du også flytte musikken til andre computere.
Ja, på hardwaresiden er der selvfølgelig også nogle overvejelser. Med mindre du allerede har den bærbare bør det kunne gøres billigere! Du kan fx købe en Via Epia pc. Sådan en er ekstremt lille, ret billig og kan laves helt uden blæsere, så den eneste støjkilde er harddisken.

Jeg er selv ved at bygge et sådant system, som skal fungere som digital videooptager og musikanlæg. Når den er færdig regner jeg med, at musikdelen kan betjenes via et lille, indbygget display. Det har dog meget karakter af leg, og blandt andet på grund af videodelen og displayet sniger prisen sig da også op på kr. 4500 uden harddisk.

Hvis du vil ofre "den forkromede løsning", så investerer du i en netværksdisk som fx denne: http://www.zitech.dk/Product/Details.aspx?ID=155495 . Den har den fordel frem for "almindelige" USB-diske, at den kan stå i et skab eller i kælderen og fungere som en billig server for alle pc'er i huset - formentlig med et rimeligt lavt strømforbrug.

Hvis bare alt GDS var som LEGO...
Jeg har selv lagt alle mine cder på en hd, og kører via netværk kig evt på denne fra linksys. http://www.linksys.com/products/product.asp?grid=35&scid=43&prid=640 koster ca 600,- og så kan du smide din egen box på så er du ikke begrænset til 250GB eller måske http://www.ionetworks.com/products/usboverip/ hvor du kan smide en hel del bokse på.
Der er mange muligheder, så kan du hører musik derfra uden din pc behøver være tændt.
Jeg streamer selv via min KISS dvd og det fungere fint. Du kan også som andre nævner bygge en såkaldt HTPC, her kommer bare ind i billedet at du skal ud og invistere lidt på noget tvkort osv.

Held og lykke
Annonce
iTunes Styrer... og så vil jeg ikke sige andet...
Citat fra Mash

iTunes Styrer... og så vil jeg ikke sige andet...


tak for jeres svar


den der linksys boks sådan en har vi faktisk blot modelen hvor man kan sætte 2 diske i ,den ene disk der er indbygget er på 120gb

den der billige maskine man kan bygge har du et link til den ?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis