Manuel svensk brændekløver

Beslutningen blev taget i efteråret: I sensommeren 2005 vil vi have en brændeovn ind.

Saven blev anskaffet før jul og rigeligt brænde er alleredet skovet og hentet hjem.

Nu er mit spørgsmål. Alt det brænde jeg har skover, skal jo også kløves. Indtil nu har jeg troet at valget ville stå mellem øksen og en benzin/eldrevet kløver, men nu er jeg rendt over en mindre manuel svensk kløver: "Smart-Splitter" som I kan se her: http://www.agma.se/index.htm Der er også videoklip af den i brug.

Endvidere er der her en anmeldelse af kløveren:
http://www.goerdetselv.dk/Shared/bildbank/dk-pdf/DKGDS131997_Braendekloever.pdf
Umiddelbart ville den passe fint til os, da det kun er fyrretræ/gran vi bruger og vil komme til at bruge (egen skov).

Jeg efterlyser erfaringer med kløveren: Er den pengene værd, og kan den holde. Eller er det noget makværk?

Peter M
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeps - den virker. MEN den skal ikke kile sig fast. Den holder nemlig ikke - i længden - til at blive vredet ud af et stykke træ. Og hvem gider - i praksis - at banke kiler i for at få den ud......

Nu kløver jeg ikke alverden - men til mindre mængder er en god flækøkse nummer et.
Blot husk at kløve træet, mens det er frisk - langt lettere.

Mvh.

Jan R.
Tak for jeres svar, men jeg vil helst undgå flækøksen. Det redskab er Numero Uno når det kommer til arbejdsskader/ulykker.

Hvis I derfor mener den også holder i længden, tror jeg at jeg vel købe et eksemplar. (kan få fat i den for ca. 500 kr.)


Peter M
Hej Peter

Til fyr og gran er en god, tung flækøkse glimrende. Den skal have et bredt hoved. Ikke en såkaldt skovhammer.

Vel er den farlig - men hvis du ved hvert eneste hug er bevidst om netop det, sker ulykken ikke. Det er et spørgsmål om teknik. Øksen skal simpelthen ikke kunne ramme fod eller ben.

Øksen vil altid være hurtigere end alverdens maskineri, og det er glimrende motion. Som nævnt andetsteds, bør træet være nyfældet, når det flækkes.

Mvh

Lars K

Lars K
Jeg sværger nu engang til flækøksen som i øvrigt i kraft af sit lange skaft er en af de mindre farlige økser. (Jeg har mange slags). Men jeg ville nu bare lige henlede opmærksomheden på Smart-Holder'en som også optræder på den første side du har linket til. Det er et værktøj jeg har enorm glæde af da jeg oftest arbejder alene. Min varme anbefaling af dette værktøj!

<p>Venligst<br /> <br /> <br /> Thye</p>
Annonce
Hej Peter

Kløveren er OK når det kun er fyr/gran du har med at gøre og det skal være frisk.
Har selv den lille model Virker fint.


anders

AM

Er klar over dette er en gammel tråd :-)
Men jeg har selv søgt nettet tyndt de sidste mange år og fandt et fantastisk produkt fra New Zealand som jeg stiftede bekendtskab med julen 2016 -og blev så begejstrert at jeg efterfølgende blev distributør i Danmark. Kindling Cracker er det hele sådan vendt på hovedet.. så man placere brændet på et "øksehoved" der er fastgjort og slår på træet med en mukkert. Det er simpelthen så nemt og sikkert man tror det er løgn.. 

På videoen kan man se den lille Kindling Cracker standard og på www.brændekløver.dk kan man til med se den store Kindling Cracker King


Anders Fredenslund
Kindling Cracker - danmark
http://www.brændekløver.dk
https://www.facebook.com/kindlingcracker.dk/

Umiddelbart ser jeg det som om den har en del ulemper, for det første har den jo en begrænsning at hvor tykke stammer den kan tage, derudover skal en jo skrues fast.

Til de små diametre, vil en flækøkse være bedre..

Man kan med fordel binde flere stykker sammen, i et bundt med en cykelslange, så er de nemme hurtige at flække, og man skal ikke rundt og samle sammen bagefter. 


Vi prøver igen, i morgen --

ja eller et gammelt bildæk, hvor man fylder træet i og slår løs...  


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Trådstarter søgte en alternativ måde at kløve brænde på uden brug af økse. Som rigtig nok er årsag til mange alvorlige skader hvert år.

Jeg mener bestemt man skal vælge det værktøj man er dus med -og er det en økse, så ér dét et godt valg. De to metoder med bildæk og cykelslange er i øvrigt også rigtig effektive.

Gennem 15 år har jeg selv kløvet brænde til vores brændeovn og er ganske ferm udi økse håndtering. Men har bare aldrig fået lavet nok optændingsbrænde / optændingspinde af den simple grund, at jeg har været bange for, at hakke mig i pølserne :-)

Den her manuelle brændekløver har blot skabt succes hos mig og nu får jeg produceret rigeligt med optændingspinde uden, at være bange for at komme til skade. Jeg har stadig min flækøkse, men den lille håndøkse bruger jeg ikke længere.

NB: Blot for at illustrere, hvor sikker den er så, lod vi børn, kvinder, mænd og gamle damer prøve den. Da der i foråret var markedsdag på vores gade og små 100 voksne og det samme antal børn forvandlede i løbet af dagen hele min brændestak til optændingsbrænde, uden en eneste kom til skade...



Anders Fredenslund
Kindling Cracker - danmark
http://www.brændekløver.dk
https://www.facebook.com/kindlingcracker.dk/
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis