Pynteliste i opgang

Vedhæftede filer:
21 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej. Mine vinkelevner er opbrugt.


Er der nogen der kender løsningen/formlen på denne udfordring?

Tredimensionelle vinkler er møgsvære - har prøvet med stuk

1 - er vi enige om, at det ene brædt vender forkert - mht fasningen på listerne ?.

2 - vinkelen på den korte led - antager vi der er 90 grader i hjørnet skal listerne skæres i 45 grader hver. Er den 94 skal de skæres i 47 - und so weitere. Man kan godt fuske lidt, og tage noget af spidsen af snittet, så samlingen der kan ses er pæn. Oftest er selve væghjørnet jo mere afrundet end snittet på listerne. En måde er at skære snittet i 46 grader selv om vinkelen er 90 grader. Laver du et snit UNDER halvdelen af vinkelen, kommer det til at gabe. 

3 - hvis de to lister skal flugte på den lange led, skal de have samme hældning. Du kan ikke have en liste der stiger med 30 grader og en anden der stiger med 35 grader - og samtidig forvente en pæn samling. To lister af samme størrelse kan kun samles i smig hvis de skæres med samme vinkel, ellers bliver det ene snit længere end det andet. Husk - det er ikke givet, at stigningen på trappen er den samme på det nedre og øvre stykke (hvis du forsøger at få listen til at flugte med trappen).

Alternativt kan du lave en lille afstand mellem listerne i hjørnet, eller sætte en klods op, som listerne støder op imod. Så ses skæve vinkler ikke så tydeligt.



Mvh Troels

Start med at vende listerne ens


Mvh. Christian M
 

Den ene liste vender på hovedet, ved den korrekt og problemet er løst

Det er svært at se på billedet, men sidder listen til højre vandret, mens listen til venstre sidder i en vinkel? I så fald kan du aldrig få dem til at mødes, da snittet på den vinklede liste vil være længere end på den vinkelret afskårne. Så kan du ikke rigtig gøre andet end at lade dem passe i toppen og acceptere, at de ikke passer i bunden.

Du kan også sætte er kort stykke vandret på vægen til venstre. Så kan de to vandrette stykker mødes i hjørnet, og den vinklede liste kan møde de korte vandrette stykke i en pæn samling.

Nej nej kig nu på billedet udskæringen er ikke ens på de 2 stykker for oven og for neden den ene skal vendes så udßkæringerne bliver ens......

Ja, det er blevet nævnt 4 gange i tråden, så det gad jeg ikke gentage . Men det løser jo ikke problemet at vende det ene om, hvis det ene stykke sidder vandret og det andet vinklet.

Kermit_369 skrev den 03-05-2019 12:37:28

For mig at se er profilen ikke ens på de to sider af listerne. Ville det mon ikke hjælpe hvis den af listerne blev endevendt?

Profilen er ens på begge sidder af listen.

Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis