Elektrodesvejser sætter sig fast

Hej alle

Vi har en deca 145 elektrodesvejser men når vi sætter elektroden på emnet brænder elektroden sig bare fast i stedet for at smelte og lave en pool. Hvad kan årsagen være til dette?

Mvh Michelle

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Øvelse - øvelse og atter øvelse. Elektroden skal holdes nogle få millimeter fra emnet når først svejsningen er kommet i gang

Du skal starte svejsningen ved at stryge elektroden ligesom man stryger en tændstik. Derefter skal du holde gang i "flammen" ved at holde den lille afstand. 

Der er elektroder typer det går meget nemt med og så er der special elektroder som kræver meget øvelse. 

Hvis man har knækket et stykke af belægningen så kan man ikke bruge den del af elektroden den vil helt sikker gå fast. Det må klippes  af.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Kik også lige om svejseren får den rigtige forsyningsspænding, er det en 400volts svejser, og den er sat til 230 volt, så vil du ikke kunne svejse. (eller er det en 230 volt, og du køre med en lang forlængerledning, kan nok også være et problem)

Jo højere du skruer svejseren op, jo nemmere er det at tænde elektroden.

Men prøv at sæt et billede ind af elektroderne, eller rette af typen der står på æsken. Basiske elektroder vil den nok ikke kunne svejse med..

En ny elektrode er nemmere at tænde, der sidder en forsegling i enden, der gør den tænder nemmere.


Vi prøver igen, i morgen --

Ok tak, jeg tager ud og køber nogle nye elektroder, dem jeg har er gamle og har muligvis fået fugt. Hvilke skal jeg købe for at lette det? Der skal svejses i sort stål.

Mvh Michelle

En 4616 er en universalelektrode og en god begynderelektrode.


fase

Hvis det er tynde emner du skal svejse, skal du nok have 2,0 eller 2,5 mm elektroder. Ved emner på ca. 3 mm og derover vil 3,25 mm elektroder være passende. Der er sikkert også en instruktion på emballagen.


Søren O
Annonce

Hvis dine gamle elektroder har fået fugt, kan du bare tørre dem, så virker de igen.


fase

Ja og et cowboy trick er, man brænder bare elektroden fast, så den bliver godt varm, lader den køle lidt af, og så svejser man.

Skal lige nævnes at det ikke er den rigtige måde at tørre elektroder på, men den er hurtig, og kræver ikke andet udstyr end det man har, og ja skal nok ikke bruges til kritiske svejsninger    


Vi prøver igen, i morgen --
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis