Kan støbebeton anvendes som jordfugtig beton

Hej alle - er i gang med at lave en støttemur ved indkørsel. Har gravet ud og tilsat samt stampet stabilgrus. Skal bygge muren op af Lock-Blocks XL (4 rækker af 42 blocks, 8 hjørne blocks samt 6 topblocks. Er nået til jordfugtig beton laget. Har lavet timevis af research om blandingsforhold og hvilke materiale som skulle købes. Det var mening at vi skulle købe støbemix plus beton on blænde med 6:1. I byggemarked sagde de at vi kunne lige så godt anvende støbebeton og undgå så meget blandingsforhold mht støbemix og beton. Mit ? Kan vi anvende støbebeton til formålet istedet for jordfugtig beton? 

På forhånd tak for hjælpen og god påske.

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Nu beskriver du to forskellige former for beton. Den, der beskrives som støbebeton, er i grunden ikke beton, men en blanding af sand og cement. Den kan du udmærket bruge. Blandingen af støbemix og cement er en blanding af sand, sten og cement og er beton. Den kan du også bruge. Det, byggemarkedet har anbefalet, er absolut det nemmeste at bruge.


fase

Tørbeton kan du kun blande, i en tvangsblander.

Det kan ikke blandes tørt nok i en fritfaldsblander.



Vi prøver igen, i morgen --

Støbemiks indeholder normalt sten af en vis størrelse. Stenene fylder naturligvis i betonen men tæller ikke med som sådan i blandingsforholdet. Derfor skal der bruges dobbelt så meget cement hvis man bruger sand alene. 

Så det er udelukkende et spørgsmål om prisen. Er det en mindre portion så har det ikke den store betydning, men ved større portioner er det alt for dyr at købe færdigmiks i små poser.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Tak for svarene. Opgaven var ikke så stort: 3,60 meter støttemur. Vi anvendt støbebeton poser samt manuelblanding i en stor balje...2 timer start til slut. Priserne var til at acceptere da der har været påske/forårs udsalg: lige under 400,- for 12 poser. Næste projekt må være at oprette vand i haven da børnene var sat til at løbe op og ned i vores villalejlighed og fylde flasker med vand. 

Mvh og igen god påske

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis