Afslutning af udendørs tomrør

Hej, vi er for nyligt flyttet ind i vores nybyggede hus. Vi skal selv lave alt udendørs og har ingen erfaring med havearbejde, så håber vi kan få lidt hjælp herinde :)

Første udfordring er at der stikker tomrør op af jorden der hvor vi skal have terrasse og ved hoveddøren hvor vi også skal have belægning. På nuværende tidspunkt skal vi ikke bruge dem til noget, men det kan være at vi kunne få brug for dem engang i fremtiden. Jeg er i tvivl om hvad vi skal gøre med tomrørene. Kan vi lukke dem med fx gaffatape og lægge grus omkring og så lave belægningen ovenpå? Eller skal åbningerne være tilgængelige og på en eller anden måde placeres over belægningen?

Håber I kan hjælpe en nybegynder :)

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

i dine tomrør blæser du en en træksnor og lukker det af med de til rørene passende bunde. Bunde koster en slik. Husk at markere hvor rørene ender. I tærræn. På tegninger. På foto.  

og når du nu er ny i "LDS":
Gaffa tape er fusk i tredje potens  -
Det duer sådan set kun til kortvarige reversible befæstigelser uden nævneværdig kraftpåvirkning på meget stabile overflader hvor der gerne må efterlades klæberrester.  og så kan man udmærket rive det over på tværs.
alt andet: glem det.




Om træksnoren kommer i nu eller senere er ligegyldigt. Det vigtigste med tomrørene er at der ikke kommer xstore mængder skidt ind i rørene. En gang kraftig plast (f.eks. en rest dampspærre fastgjort med tape) er udmærket til formålet. Og som Mjølner skriver - få målt ordentligt op. Sæt evt. en pind for enden af trækrøret som går næsten helt op til dine belægningsfliser -så skal du ikke grave så dybt når du leder efter den rigtige placering.
En rigtig god ide med ekstra trækrør.

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis