Billig ukrudtsdug

Er der nogen der har erfaringer med denne billige ukrudtsdug? https://www.jemogfix.dk/ukrudtsdug-1-x-15-meter/4213/9019916/?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycFdDI2bj02QEF_bO-hkTLXgVcS4UZNmzNDXcMpYwoQZvPRMChqJ1ikaAumzEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Jeg har behov for rigtig mange meter ukrudtsdug, som skal bruges til at holde et læhegn fri for ukrudt i 2 år inden de nye træer kan klare sig selv.

Tror I man blot kan fjerne denne ukrudtsdug efter to år, eller vil den være gået helt i stykker?

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg er lidt bange for, at en så billig ukrudtsdug måske næsten helt gennemsigtige, og alt under dugen stadig får masser af lys til at gro.

Hvis læhegnet er etab. hvordan har du så tænkt dig udlægge en ukrudtsdug - det vil da blive et helvede og få alle de småtræer lirket op igennem huller i dugen. 

Men hvis man er til den slags løsninger skulle du af praktiske grunde først udlægge ukrudtsdug (eller sort plastik) inden du plantet træer. 

Selv har jeg god erfaring med 15-20 cm halm udlagt en dag hvor der er vindstille med småregn, så er det minimalt hvad der blæser væk. Halm er næsten ligeså godt som træflis men meget billigere.

Ps. Jeg kendte engang en gammel gartner, han plantet ny skov i den fjerneste ende af hans ejendom. Han fik fat i en udrangeret campingvogn som han nødtørstig indrettet med siddepinde og redekasser til omkring 50 høns. Campingvogn og høns blev hver dag spændt bag traktoren og kørt ud til skoven, ved aftentide når hønsene var gået til ro blev campingvogn og høns kørt hjem igen. Jeg mener han kun mistede 2 høns hele den sommer og det var til duehøgen.

  

Jeg burde nok have lagt ukrudtsdug inden planterne var sat, men med lidt bøvl tror jeg godt jeg kan komme til det nu.

Den smule ukrudt som der er nu som kommer til at være under ukrudtsdugen. Det vil vel dø fordi det ikke får nok sollys? Altså der er vel ingen grund til at jeg bruger energi på at fjerne ukrudt inden ukrudtsdug?

Jeg regner med at købe disse jordspyd, for at holde den fast. https://www.jemogfix.dk/jordspyd-til-ukrudtsdug/4213/9045964/

Det kommer til at koste ca. 4.000 kr., at købe nok ukrudtsdug. Er der noget jeg bør genoverveje inden jeg går i gang med dette store projekt?

Bør jeg købe ukrudtsdug eller sortplastik?

Ved ukrudtsdug kan der komme vand igenne, men er i tvivl om der så også kommer for meget lys igennem.

Ved sortplastik kan der ikke komme vand igennem, men det kan vel løses ved at lave store huller omkring planterne?

Ukrudtsdug 2,67 kr. pr m2. https://www.jemogfix.dk/ukrudtsdug-1-x-15-meter/4213/9019916/?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycFdDI2bj02QEF_bO-hkTLXgVcS4UZNmzNDXcMpYwoQZvPRMChqJ1ikaAumzEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Sortplastik 1,12 kr. pr m2. https://www.grafical.dk/plastik-sort-2-m-x-50-m-x-007-mm-pe-foldet-1-gang/


Har været henne for at kigge på Jem & FIxs billig ukrudtsdug, og når jeg holder den op imod lyset kommer der meget lys igennem. Jeg tror derfor ikke den kan holde ukrudt væk.

Løsningen må derfor være sortplastik med lidt flis ovenpå, så det ikke blæser væk.

Annonce

Ved sort plastik skal regnvand nok finde hen til selv små huller ved træerne, faktisk vil "vandingen" blive ret koncentreret lige omkring træerne. Sort plastik holder osse på jordfugtigheden. 

Ps. Ang. det at lade høns holde nyplantet områder fri for ukrudt, og man er bekymret for hønsene hakker i barken, kan man få de her plantespiraler: https://www.hd2412.dk/plantespiraler?gclid=CjwKCAjwp_zkBRBBEiwAndwD9Qqh0A-g0eA1rpeEovPjvM7MfI8SygZ-IqVFNupinX6dkZbSogf7nRoCJDEQAvD_BwE

En andet problem med sort plastik er måske også, at der kommer til at stå vand i løbet af sommeren, som vil give mange myg i haven.

..så kan man jo lige prikke hul i plastikken der hvor der opstår vandpytter.   

En stor udforing med sort plastik vil være at sørger for det ikke blæser væk. Jeg tror den bedste måde er at bruge denne vejledning fra Egedal kommune: https://www.egedalkommune.dk/media/540748/afd_kning_med_plastik.pdf

“Sikring mod at plastikken flyver væk eller løsner sig i blæsevejr gøres nemmest ved hjælp af materialer, der allerede findes på arealet.

Kommunen bruger jord i mindre poser, som lægges oven på plastikken. Jorden graves op og fyldes i poser, hvorefter poserne plaseres ovenpå det sorte plastik. God forankring fås ved at placere en plastikpose fyldt med jord ovenpå den sorte plastik, i det hul, som jorden til plastikposen har efterladt.”

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis