Skære i smig fodlister

Hrohibil
Hrohibil
Indlæg: 6
Postnr:
Hrohibil Hrohibil

Hej

Jeg har fået mig en fin stiksav samt en saveststion så jeg både kan save lige og den kan opsættes til at save i smig (45 grader). 


Mit spørgsmål er så:


Jeg skal save dem til så jeg får smig ved hjørnerne. Det er fodlister. Men hvordan måles op ift hvor jeg skal skære smig? 

F.eks hvis jeg har en total længde på 3 m,sætter jeg så en streg ved 3 meter og der er på den streg at stiksaven skal ramme eller hvad er tipsene her?

Mvh Hamid


Christian M
Christian M
Indlæg: 609
Postnr: 6700
Christian M Christian M

Er der tale om helt alm fodlister? Såskal du overveje, om du ik i stedet skal lave snydesmig. Men kommer an på dine evner med sav. 

Du skal altid sætte stregen bagpå fodlister, og så lige marker stregen i toppe af listen. Sæt din sav i smig og ram markeringen i toppen. Det er jo ind mod væggen den skal være længst... 

Ps: Forstår jeg det ret, hvis du har et form for stativ til din stiksav? 

Mvh. Christian M
 

Hrohibil
Hrohibil
Indlæg: 6
Postnr:
Hrohibil Hrohibil

Hej med jer

Ja til min bosch stiksav PST 900 har jeg købt en savestation som er beregnet til stiksaven. Der er en skinne som stiksaven sættes i og så ligger man emnet og saver. På denne savstation som er en bosch PLS 300 LINK kan man så save nøjagtigt lige og i smig. 

Listen ser således ud (tror man kalder det en profileret liste) 

Så jeg bruger stiksaven til at save med. Måler jeg den fulde længde altså listen skal være ligeså lang/bred som væg kanten? Hvor skal jeg sætte min streg?

Søren O
Søren O
Indlæg: 2560
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Prøv dig frem med et almindeligt brædt. Det vil være synd at ødelægge dine fine fodlister. 

Ved et udvendigt hjørne skal begge fodlister være "fodlistens tykkelse" længere end væggen. Ved et indvendigt hjørne skal fodlisten have samme længde som væggen.

Øvelse gør mester.

Søren O
uldal
uldal
Indlæg: 4474
Postnr: 6500
uldal uldal

Da rum næsten aldrig er vinkelrette, får du vanskelig ved at save i smig. Sav 45˚ af enden og sav så stumpen med 45˚ væk, hvor malingen starter vinkelret og i kontur langs den malede profil. Den ene fodliste lader du være skåret 90˚ og den der skal ramme i hjørnet, er den du lige har savet af. 

 

Vil du være med? Log ind for at svare.