hjælp til fejl på udvendigt lys

klavil
klavil
Indlæg: 359
Postnr: 9830
klavil klavil

tak for svarerne begge to.

Der går et kabel fra undertavlen 5*1,5, med fase, nul og jord samt to tændinger der er koblet til ur og skumringsrelæ.

Jeg har nu koblet de ting til jeg tror der er fejl på, så nu kører det ørste kabel ud til at samledåse IP65 hvor jeg så har skilt alt af og kun koblet et andet 5*1,5 sammen med det, og det forsyner 6 spots samt de 2 elsøjler. De elsøjler samt 2 spots er dog stadig koblet fra, da det var det første jeg gjorde da jeg troede der var fejl der dengang.

Nu må jeg så vente og se når regnen kommer igen.

I den samledåse er der 3 stk 3*1,5 der hver styrer en lampe på plankeværket. 1*1,5 der styrer en stikkontakt hvor der er en stikprop monteret, samt 1*1,5 der styrer en bevægelses sensor til stikkontakten, hvor der er 6 spots i indkørslen alle koblet som julelysledninger.

Jeg burde vel kunne koble den streng på det her, hvor de to spots samt elsøjlerne er på, da de første gang de blev afmonteret ikke hjalp på relæets udkobling?

askholme
askholme
Indlæg: 314
Postnr: 2860
askholme askholme

Bare en overvejelse - det lyder på dine indlæg som om du er meget fokuseret på om der er fejl/utætheder i selve installationen. Men relæet kan jo også godt slå fra hvis du har en lampe eller andet som er tilsluttet jord og fx har en tæring så der kommer vand ind og skaber en kortslutning. 

Fremgangsmåden med at koble fra og til indtil man finder fejlen er selvfølgelig den samme - det var mere at man måske skal helt ud til lampen eller hvad du ellers har før problemet er identificeret

Ask
klavil
klavil
Indlæg: 359
Postnr: 9830
klavil klavil

askholme: jeg har koblet kabler fra der går direkte til lamperne nu dvs 3 kabler er ikke i brug der mere. Samtidig har jeg koblet i Opus stikkontakt fra som styres af en sensor, som nu også er koblet fra.

Strengen hvor fejlen er på, er fundet, så nu venter jeg på der kommer en masse regn igen, for at se om det holder. Går det det, så må fejlen jo ligge i et af de 5 frakoblede genstande

Vil du være med? Log ind for at svare.