Badeværelse 1.sal

Renoveringstossen
Renoveringstossen
Indlæg:
Postnr:

Hej 

Vi skal snart i gang med projekt badeværelse på 1. sal, og har langt de fleste ting på plads - i hovedet i hvert fald. 

Der er på nuværende tidspunkt ikke noget badeværelse på første sal i huset så det skal etableres fra bunden. Alt bliver pillet fra hinanden så selve afløbskonstruktioner osv. er der som sådan styr på, men vi er kørt lidt fast i gulvet på 1.sal. 

Helt grundlæggende er vi i tvivl om hvorvidt huset kan holde til at der bliver lagt et flisegulv på en første sal som er bygget med trægulve over det hele? Vi er ret sikre på at vi vil lave en letvægtkonstruktion, altså ikke et betongulv, men skal man vælge vinyl eller lign. for at være på den sikre side? 

Det skal nævnes at der i underetagen er indlagt en bjælke for at bære den ene af væggene i det der bliver til badeværelset på første sal - for at få plantegningen i underetagen til at gå op. 

Håber der kommer nogen gode input.

christiannielsen
christiannielsen
Indlæg: 2029
Postnr: 8700

Hvis ikke konstruktionen kan bære flisegulv, ville jeg end ikke betræde det.

Det skal jo helst heller ikke være sådan at konstruktionens stabilitet afhænger af så lille en forskel på vægten mellem vinyl og fliser.

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12457
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Det er ikke alt for nemt. 

Jeg vil absolut anbefale vinyl gulv. så gør det ikke noget at gulvet "gynger" en mikroskobisk. Flise fuger springer ved den mindste ustabilitet. 

Vinyl skal lægges /svejses af godkendt firma og du skal ikke lave yderligere vådrums membran på GULV samt ca. 5 cm op ad væggen. 

Gulv konstrueres på sådan en måde at der kan ligge en sø på mindst 3 cm vand ved afløb inden det løber over ved f.eks. døren.

Du lægger sikkert gulvvarme ned imellem spærene med varmefordelings plader over. Så kommer gulvgips eller gulvspånplade. 

Fidus: Når du har lagt fordelingsplader og gulvvarme slanger  ud lægger du et stykke klart plastik ud over hele gulvet, og tegner med tusch et 1:1 kort over slanger. Dette stykke plast lægges over gulvspån, og du er ikke i tvivl om hvor der må skrues ned igennem gulvet.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Borst
Borst
Indlæg: 145
Postnr: 6500
Borst Borst

Vi har lige lavet badeværelse på 1. sal.
Det er ikke så svært at få et stabilt gulv.
Jeg brugte 19mm Knauf gulvgips og høvlet forskalning med varmefordelingsplader og 16mm pex. Indtil videre holder det super.

Din konstruktion kan sagtens holde til fliser sålænge du ikke støber et underlag i beton.

 Aldrig gå ned på udstyr!

MarkAndersen
MarkAndersen
Indlæg: 8
Postnr:
MarkAndersen MarkAndersen

Vi skal til at gå igang med vores badeværelse på 1 sal, vi bygger vores op med Wedi plader, og fræser gulvvarme slanger direkte i dem. Her kan du endda få plader med indbygget fald m.m

Mere info her: https://byggeudvalg.dk/hvorfor-vael...-traegulv/

Minimum krav er 18mm krydsfiner til underliggende lag for Wedi.

Der er os masser af info om Wedi på Wedis egen hjemmeside, derudover masser af youtube videoer, Wedi er meget udbredt i de fleste andre lande, men er stadig forholdsvis nyt i Danmark. Rigtig fin service hos Wedi i Danmark hvis man har spørgsmål.

Ellers kiggede vi os på et produkt som hedder Thermodyn, som er et noget lettere vægtmæssigt alternativ til beton. Det ligges os ud på trægulv, også skal der gulvspartel på, til sidst fliser.

Vil du være med? Log ind for at svare.