Indsæt grenrør

Hej, jeg skal indsætte et grenrør i en 110mm nedgravet afløbsledning. Men hvordan f..... gør man det? Der findes "skydemuffer", og så troede jeg  at der bare skulle skæres et stykke ud af røret, grenen i, og skydemuffen hen over samlingen.
Men, der kommer jo til at mangle en "muffelængde" på røret som skydemuffen ikke dækker.
Hvordan mor!, hvordan?


Venlig hilsen
Knud
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Fra mor.

Du skal have gravet røret fri, så du kan “bøje/forskyde” røret nok til, at du kan sætte forgreningen på. Så når du skubber røret, med forureningen, ned på plads igen, så passer forgreningen op til den anden ende af røret (giver det mening). Nu skyder du “skydemuffen” over samlingen, som et helt tæt (rørende mod rørende), på plads.

Hvis du bruger 2 skydemuffer behøver du ikke at bøje den ene rørende op. Hullet skal dog være 10-15 cm længere, men det bør da ikke give grund til "piber ri", selv om du kun har 'en skovl.  

Eller du skal bruge 2 skydemuffer. Når du har 2 rørender skærer du en stump rør ud der passer i mellemrummet. Rørlængden skal mindst have samme længde som 1 skydemuffe. Så sætter det et et mærke (en tuschstreg) 1/2 "skydemuffelængde" fra rørenderne i udgravningen. Har du plads til begge skydemuffer på rørstumpen, skyder du dem på rørstumpen - 1 i hver sin ende. Er der kun plads til 1 skydemuffe på rørstumpen skyder du den anden muffe ind på den ene rørende i din udgravning. Herefter samler du rørene med "rørstumpen" og flytter skydemufferne ud over samlingerne til opmærkningen. Husk at smøre godt inden du skyder mufferne ind på røret.


Søren O

Ja da, 2 skydemuffer og en rørstump, det forstår jeg, -så kører det. Tak skal I ha! -Det bliver godt nok 30 kroner dyrere


Venlig hilsen
Knud
Annonce

Autorisations krævende arbejde - bør udføres af autoriseret kloakmester 


"AUTOELEKTRIKEREN"

Kunne jo være den gode spørger, er ved at lave om på regnvandssystemet, til faskiner   


Vi prøver igen, i morgen --

Eller måske var det bare en snak hen over frokostbordet. Men selvfølgelig skal man være på vagt, hvis der er ulovligheder på færde.

I øvrigt skal "Autorisations krævende" skrives i et ord!


Venlig hilsen
Knud

Godt at der er nogen der holder øje med både autorisationskrævende arbejde og stavning, så verden ikke går helt af lave. ;-)

For ikke at tale om dem der tror, at de skal "ligge gulv" i morgen, det er først når de er færdige med at lægge det, at de kan ligge på det.

Muv.

"Sprogrøgteren"


"Hvis du laver arbejdet ordentligt første gang, behøver du ikke lave det om"
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis