Afmontering af fatning på keramik lampe

Hej - Vi har gjort et meget værdigfuldt fund på et loppemarked 😊 Men værdien kræver at man afmonterer en gammel metal fatning som sidder fast på keramik lampen. Kunsten består i at lirke,hive, eller opløse lim for at få den af, uden at ridse eller lave skår...👀 Men den sidder så godt fast og vi ka ikk regne ud hvordan vi bedst løsner den ? Er der nogen der har prøvet at gøre dette selv og “100 %” ka sige at det er vejen frem 🙂 TAK ! 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen på lds

Der er mange forskellige slags fatninger og andre før dig kan have gjort noget mærkeligt, så en 100 % svar kan kun gives ved selv at have "dyret" i hånden. 

Jeg ville "angribe " fatningen indefra. Når du får fatning adskilt, sidder der ofte en lille skrue helt oppe i bunden af fatning. Den går ind og låser imod den gevindstang man kan se ovenud af lampen. når denne er løsnet kan man dreje fatning af og det hele falder ud. Jeg har aldrig oplevet lim eller lignende i den type lamper. 

Men du skal også kigge grundig ind i hullet i den skjuler øverst. Det hul kan naturligvis være der på grund af en låse skrue. 



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Det var godt. Og hvad er det så lige der er så dyrebar ved denne lampe.?


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Det der liiige er så værdigfuldt er at det er en kendt keramiker og vurderingen ligger på 8-12.000 kr .. så ja det er gammelt guld 😊

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis