lakering af gulv

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 885
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Sludder - Der findes flere fabrikanter der har udviklet lakprodukter til oliebehandlede gulve, bl.a. Junckers.

Misfarvning af træ skyldes oftest kemisk påvirkning fra krasse rengøringsmidler som de fleste lakker ikke er resistent for, med mindre underlaget er forbehandlet. Dette er et væsentligt formål med kombinationen olie og lak.

Selv efter korrekt ludbehandling, har olie den ulempe at det mørkner nåletræ. Det gør sæbebehandling ikke, men har bedre beskyttende egenskaber end olie - det gælder også modstandsdygtighed mod mudderstøvler, dryppende blod fra hundene og rødbedesaft fra de tabte leverpostejmadder, som var ungernes glansnummer da de var små. 

Hvidpigmenterede olie er en nødløsning - det slides hurtig af hvilket først ses på gangarealerne fordi pigmenterne sidder i overfladen.

Når nogle oplever problemer med sæbebehandlingen, skyldes det sæbe med for lavt indhold af lanolin.


adamerik
adamerik
Indlæg: 6
Postnr:
adamerik adamerik

Lige et ekstra spørgsmål: Vil jeg kunne give gulvet skibslak- efter at det har fået 2 gange vandbaseret Junckers gulvlak? Synes det ser noget fesent ud pt og tvivler på at det er særlig slidstærkt...

kurta
kurta
Indlæg: 215
Postnr: 4800
kurta kurta

Man må aldrig lakere med oliebaseret lak ovenpå vandbaseret. Det skyldes bl.a. at den oliebaserede lak er meget hårdere og mere ufleksibel, i forhold til den vandbaserede som er blødere og fleksibel. Man risikerer, at lakken vil krakelere og slippe underlaget.

Det samme gælder ved maling. Aldrig oliebaseret ovenpå vandbaseret, men man kan godt gøre det modsatte.


Kurt B. Andersen
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Råd vedr. lakering af bordplade med skibslak
  Lav-Hus
 2. Lakering
  Lav-Båd
 3. Lakering
  Lav-Bil
 4. lakering
  Lav-Båd
 5. Slibe og lakere gulv selv
  Lav-Hus