El varme fritidshus

Hejsa

Jeg håber nogen har et gode råd ang. opvarmning af fritidshus på 55m2.

Jeg er igang med med at bygge et fritidshus på 55m2 - 4.5M højt med 2 hemse. 

Huset er bygget med lærketræs facade med tagpap under facade. Det er isoleret med 200mm glasuld i vægen, dampspærre, liste og gips og ligeledes 350 i gulv og loft. Gulvet bliver et massivt egetræsgulv og fliser på badeværelse.

Mit spørgsmål er ang, den bedste løsning til opvarmning af huset, da vi også bruger det i vinterhalvåret. Der er ikke vand i vinterhalvåret, andet end opsamlingssystem, så varmen skal komme fra el.

Jeg har overvejet el-gulvvarme i hele huset. Har hørt at det godt kan lægges i baner af lister med tynd lag spartelmasse over og derefter kan trægulvet monteres på listerne. Er det nogen der har erfaring med denne løsning? 

Vi ejer en ny varmepumpe som jeg har tænkt at installere som supplement og bruge den som eneste varmekilde i sommerhalvåret. Jeg er ikke vild med tanken om at bruge varmepumpen som eneste varmkilde hele året, da vi ikke syntes der er den mest behagelige varme ( træk, lyden osv.) Måske vi tager fejl?:)

Anden løsning er at installere el radiator i hvert rum og bruge dem sammen med varmepumpen.  

Ja så kort fortalt, gode råd til el opvarmning af 55m2 træhus der skal bruges hele året af en familie på 4:) (2 små børn).

På forhånd mange tak:)



21 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Har du overvejet luft til vand varmepumpe og så vandbåren gulvvarme? Det er nok den dyreste løsning men det er en behagelig varme og jeg vil tro at det tjener sig ind over nogel år, i forhold til el-gulvvarme. 

Direkte elvarme hvad enten det kommer fra gulv eller radiatorer er den dyreste form. Og i dit tilfælde vil varmepumpe være meget billigere i brug. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her

Mange tak for svar begge 2

1. Har du overvejet luft til vand varmepumpe og så vandbåren gulvvarme? Det er nok den dyreste løsning men det er en behagelig varme og jeg vil tro at det tjener sig ind over nogel år, i forhold til el-gulvvarme.

Tænker at det kræver helårsvand ikke sandt?


2.  Direkte elvarme hvad enten det kommer fra gulv eller radiatorer er den dyreste form. Og i dit tilfælde vil varmepumpe være meget billigere.

Tak, mener i at en varmepumpe vil kunne opvarme hele huset inkl. hemse på en rar måde.. Jeg tænker selvfølgelig på forbrug både miljømæssigt og økonomisk, men også meget på den mest behagelige opvarmning? Nogle holdninger til komforten?

Endnu engang tak. 

Det er klar at en varmepumpe kan opvarme det hele. Det er bare spørgsmål om at få den dimensioneret korrekt. Varmepumpe bruger i runde tal 25 % afden energi som du skal bruge ved samme opvarmning med direkte elvarme. 

Selv om du har vandbåren opvarmning med varmepumpe, så er det ikke strengt nødvendigt med helårsvand. Det er jo samme vand der kører rundt. MEN duskal nmok have kølevædske i når det er fritidshus og hvis det er utæt såskal der jo puttes vand på. Det sidste kan lade sig gøre med en beholder vand, som pumpes ind med f.eks. kompressor. 

Altså en løs tryktæt beholder fuld af vand, udtag i bund til vand og indgang i top til kompressor. Bliver den så styret på maks 2 bar så kan det godt pumpe anlæg op. 



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Korrekt hvad evelmand skiver , det er ca. 4 x så dyrt med elradiatorer kontra varmepumpe.....

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce

1000 tak, det lyder som om at det er luft til vand varmepumpe og med vandbåren gulvvarme, der køre over varmepumpne, der skal være løsningen. Hvilket jeg tænker giver go' mening både miljø mæssigt og økonomisk.

Kære Erik/El mand

Tak igen.

Da det er en luft til luft varmepumpe vi har i forvejen, ser jeg at det bliver en ret dyr løsning, vil der skal investeret i en luft til vand, hvilket det jo kræver for gulvvarme. 

Men du mener at luft til luft varmepumpe vil være en god nok varmekilde til hele huset om vinteren? 

VH

Du behøver kun en varmepumpe , enten luft/luft som i har , eller  luft/vand enten til radiatorer eller gulvvarme og til en ca pris 80 000 + Kr . men fidusen falder væk da i ikke har helårsvand da den også opvarmer brugsvand (bad)


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Til 55m2 er luft-luft pumpen rigeligt. Selv de mindste modeller klarer 55m2.

Den skal sættes i det største rum.

Hvis i har sovekammer el. Lign  mindre rum som i lukker døren til, skal i have et lille elpanel her, til supplerende opvarmning.


Elektronikteknikeren

Man siger at temperaturen falder 2 gr. C hver gang varmen fra varmepumpen går igennem  et dørhul ........


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også