stævnerørs pakdåse

hej. hvilken model stævnerørs tætning er denne ?

hvordan skal den vedligeholdes og serviceres? 

der ender en slange under dæk. ikke koblet til nogen steder ??

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det er vist en (defekt) såkaldt "blackjack". Antagelig fra Volvo Penta. Følg blot den monterings- og vedligeholdelsesvejledning, der følger med, når du køber en ny.


Finnband

Ja, til en lille olieholder for en tidligere, anderledes stævnrørs-pakning. Blackjack´en er vand- og fedt-smurt.


Finnband
finnband skrev den 03-02-2019 16:45:54

Det er vist en (defekt) såkaldt "blackjack". Antagelig fra Volvo Penta. Følg blot den monterings- og vedligeholdelsesvejledning, der følger med, når du køber en ny.

 nu siger du defekt ???? skulle der så ikke komme vand fra den ?

Hvis den er tæt, er den OK. Slangen er til at pumpe vand ned til lejet, som er vandsmurt, der må absolut IKKE pumpes olie ned i pakdåsen, da det ødelægger lejet. Normalt bruger man ikke den type pakdåser til almindelige både, der sejler under 8 - 10 knob, da lejet bliver smurt af vandet i stævnrøret. Pakdåsen på billedet bliver brugt på hurtiggående motorbåde, idet farten når den er over 10 knob vil danne et wakuum i  stævnrøret, så vandet bliver suget ud af det og derved bliver lejet i pakdåsen ikke "smurt", med det resultat at det begynder at varme, med det resultat at både leje og paklæber bliver ødelagt.

Mvh Finn

Ritig god forklaring, Finn.


Finnband

fik dette svar af en forhandler, den er godt nok modsat det du mener !!!!!!!!

Du har vandsmurt leje og til dette brug kan man få vand ind i stævnrørsleje gennem stævnrør agter (meget brugt på sejlbåde) - her bruges slangen som føres op under dæk som udluftning af pakdåse(blackjack), eller gennem slangen som er monteret på din pakdåse (Blackjack)
PÅ motorbåde bruges slangen til at tilføre vand.
Får lejet i stævnrør intet vand bliver det varmt og gummi i leje smelter

Hej. Du kan roligt tro på det Finn G. skriver. Har selv volvos black jack i min sejlbåd. forøvrigt nr. 2, da jeg har fået ny aksel i. Monter en ny passende til akslen (min er en 25mm) når båden kommer i vandet trykker du pakboksen let sammen indtil der kommer vand ud, så er den udluftet, og glem alt om slange og olie. 


hej..er ret sikker på det er en RMTA tætning fra Korsør proppeller...og slangen er til udluftning..og den hul i ser i for er til at smøre pakdåsen i for ende af pakdåsen..med fedt



se venligst link under RMTA


http://www.propeller.dk/katalog/katalog_2019_12_13_14_15.pdf





 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis