Kondens og fugt på vinduer indvendigt, hvad kan vi gøre ?

Hej,

Er der nogen der ved hvordan man løser indvendige fugt og kondensproblemer med Velfac 200 vinduer (produceret fra ca. 2002 til ca 2009)? Er der nogen der ved om dette kan løses ? Kan vinduerne opgraderes/forbedres/fixes ? Skal de fuldstændig udskiftes til andre vinduer før problemet forsvinder ? Har velfac kompenceret økonomisk på nogen måde?, kulance, leveret nye vinduer uden beregning eller til lavere pris ?

Takker, på forhånd  :)


Lidt ekstra info:

Vi har varmegenvinding ventilationsanlæg og luftfugtigheden i huset er lav.

Kort beskrivelse af problemet:

https://ing.dk/artikel/kuldebroer-giver-skimmelsvamp-i-spritnye-vinduer-84873

https://www.youtube.com/watch?v=_jBzj0BpqzQ

https://www.youtube.com/watch?v=3zuehDQma3g

https://www.youtube.com/watch?v=_Id7SQHkF2k

 


30 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Udluftning ,  udluftning osv 


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Det er et kendt problem ved lige netop de vinduer fra Velfac du beskriver. De har dog i mellemtiden fået løst problemet på deres nye elementer, men har dog ikke hørt om en løsning ved gl vinduer. Har desværre heller ikke hørt om at de skulle yde kompensation, selvom de vist nok skulle have erkendt problemet. Men måske...

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
uldal skrev den 02-02-2019 04:26:47

Udluftning!! Det er ikke vinduernes skyld, men jeres dårlige udluftning. Gennemtræk min 2x1 time dagligt, så bliver det bedre.

 Det må være en joke ikke? Hvad tror du det vil koste på varmeregningen? Har man varmegenvinding i huset så skal der ikke være nogen problemer. Hvad er jeres RH? Skru evt. op for anlægget. Jeg har gode 3 lags vinduer med meget tykke karme og har ingen problemer i vores hus uden varmegenvinding. Vi lufter ud 2 × 5 min hver dag. Har dine vinduer for store kuldebroer så kan du ikke løse det med normal udluftning.

Det er desværre et kendt problem med Velfac 200 vinduer :-(  Tror det bedste - og billigste på langt sigt er, at skifte til et seriøst produkt..

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce

Ja karl (knap-så)smart, og uld(på hjernen)al, er i den grad væk fra vinduet. Læs dog hus2003’s indlæg: Ventilationsanlæg, lav RH, så anlægget er jo nok ikke gået i stå. Se også artiklen på ing.dk, som der er link til. Faktisk tror jeg spørger selv har regnet ud at, den bedste løsning er nye vinduer. Det ville så klæde Vel(ux)fac at levere nogle nye med en klækkelig rabat. Tænker ca. 75% kunne være passende; men det er jo nok ønskedrømme.

Spørger har sikkert et hus med gulvvarme og tykke mure istedet for et hus med tynde mure, og nogle kraftige radiatorer der sikkert kunne holde duggen fra Velfac’erke. Så hvis “hus2003” er til lidt “opfinderi” og ærgrer sig over de mange “tusser” til nye vinduer, så prøv at tænke på hvordan og hvormeget luft, der skal sendes ud til de famøse vinduesrammer for at afhjælpe problemet.


"Hvis du laver arbejdet ordentligt første gang, behøver du ikke lave det om"

Det der kan "undre" er at Velfac/Velux har kunnet smøre nogen "godkendere" under bordet - så meget - i så mange år.. og være sluppet af sted med det..   

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Stigmand, din hån overfor forslaget om overdreven udluftning, klæder ikke dette forum. Da der er rigtig megen fugtig luft i de lokaler, skal det væk. Det går på ingen måde ud over varmeregningen, tværtimod. Det smarte er at LUKKE for varmen, mens man udlufter. Når t8ngene normaliserer sig, kan du gøre perioderne kortere. Men vandet kommer altså ikke af sig selv.


 

Med genvex forventes det IKKE at man skal lufte så meget ud!
vi er hjemme - stort set kun for at sove.. her udlufter vi stort set aldrig.. og ingen problemer!

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Det er især i rum hvor vi sover at det er umuligt at holde vinduerne fri for kondens....

Fra: https://idealcombi.dk/politisk-uretfaerdighed-konkurrenceforvridning/

Velfac har produktet Velfac 200i, der som et af de to eneste registrerede produkter på energivinduer.dk fra de danske producenter, ikke lever op til kondenskravene og dermed det forventede krav om overfladetemperatur. Energistyrelsen har erkendt, at kravene i BR15 er blevet ændret som følge af en henvendelse fra VKR til ministeren, og det bidrager selvsagt til de øvrige producenters frustration.

Er der nogen der har Velfac 200 (årgang 2000 til 2010) der ikke har problemer med kondens? hvis ja, hvad gør I ?  pft.

Der er yderligere 20 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis