Ledning hvor går den hen ?

Hejsa :) Vi er lige flyttet ind et hus , og har et lille problem jeg håber i kan hjælpe med :) , i et af børnene værelserne er der en kontakt på højre side af karmen når man kommer ind , men den virker ikke til det eneste lampe udtag der er på værelset , og den går ud gennem væggen og ned i gulvet , vi aner så ikke hvor den går hen , og hvad kontakten dur til som ledningen er sat til   , nogen der ved hvordan vi finder den anden ende af ledningen ?






 

Hejsa :) Vi er lige flyttet ind et hus , og har et... Vis hele indlægget
35 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg ville nok afbryde kablet inde i den dåse den kommer fra. Og derefter se hvad der så IKKE virker.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Jeg prøver at tage et billede , huset vi har købt , er købt af et indvisterings firma , der har "renoveret" det , og stået tomt i ca 200 dage , vi har tilkøbt en ejerskifte forsikring , men ved ikke  om den dækker evt elektriker regning hvis installation'erne er ulovlige ?

der er ingen ting,  nogen steder i huset der slikker, når vi piller stikdåsen fra , vi har sat en lampe til inde på værelset som virker , men vi ved ikke hvor vi slukker den henne , der er ikke flere end den ene kontakt derind  , ledningen indeholder en blå/brun og jordledning og kan kun se den går ind under gulvbrædderne 



 

umiddelbart ser det ikke lovligt ud med de installationer

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Okay , så der er en mulighed for ejerskifte forsikringingen dækker ? , Der står nemlig ikke noget om dem i elrapporten , kun nogen stikdåser der ikke er samlet efter forskrifterne 


 

Natur skrev den 27-01-2019 19:50:37

umiddelbart ser det ikke lovligt ud med de installationer

 Kan du begrunde så vi ved hvorfor?

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce

Du skriver stikdåse men det sidste nærbillede viser hjørnet af en afbryder. Det kan være toppen af en stikkontakt med afbryder, så kan den ikke tænde og slukke lampen i værelset. 

Er det en afbryder eller en stikkontakt. 

Når den går ned i gulvet tyder det på at den går hen til nærmeste stikkontakt i værelset. 

Men for at få klarhed over hvordan lampen tændes skal du gå videre.

Hvis det er en installation af ældre dato er der ikke noget at pege fingre af. Men er det nyere så skal der være dåse bag en stikkontakt / afbryder selv om den er placeret i gerikt. Det er tilsyneladende et kabel der er trukket i rør, så beskyttelsen ved gulv er også ok.




Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Ja det er selvfølgelig mig der skriver forkert , det er en afbryder , men den går ned i gulvet ude for værelset , og væk fra værelset , og tænker ledninger der kommer fra lampe udtaget burde komme oppefra inde i karmen , men ledning kommer nede fra gulvet og ind i afbryderen , 

Hvordan kan man konstatere der er ulovlige installationer ? Ville man bare kunne hyre en elektriker der kan komme og tjekke det ? Og hvad ville det evt koste ?


 

Vi havde i forbindelse med køb af huset fået en el-rapport med 1 fejl. 

Faldt efterfølgende over flere fejl selv. Fik en elektriker til at lave et nyt samlet el-Tjek og det betød reparationer for ca 20k - hvoraf forsikringen tog de godt 15k.

Så tag fat i en lokal og hør hvad han skal have for at få installationerne igennem - også af hensyn til jeres egen sikkerhed. :-)

På billedet af afbryderen afmonteret ser det ud, som om der kun er monteret to ledninger. Er det tilfældet, bruges afbryderen til at tænde og slukke en brugsgenstand. Prøv at måle om der er spænding på en af ledningerne i afbryderen. Er der ingen spænding på, så er afbryderen måske ikke monteret nogen steder i den anden ende.


fase
Der er yderligere 15 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis