Vvs priser..?

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6779
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

“Jeg koster 600 kr i timen, hvis jeg leverer materialerne og 750 kr, hvis arbejdet skal udføres med kundens materialer”. Det er fair snak!

Ja, det er fair snak, men det er jo ikke det, folk vil betale for. De vil have en timepris under 600 kr. i timen samtidig med, at der skal bruges og gives garanti på de mere eller mindre lødige materialer, som kunden har indkøbt. Der må bestemt være en grund til, at der bliver løst en del opgaver, som egentlig burde være løst af fagfolk. Ingen nævnt og ingen glemt. 

fase
njord
njord
Indlæg: 5803
Postnr: 7120
njord njord

Er 600 eller 750 plus moms så den rette pris........

I min optik er det fortsat rigtigt høj en timeløn. Jeg ved der skal regnes tid med ti lat komme til og fra kundens adresse og retur til firmaet....... Lidt til at dække spildtid og sociale omkostninger for svenden..... men alligevel..


MVH Njord
Dan H
Dan H
Indlæg: 493
Postnr: 2830
Dan H Dan H

Enig, Fabrin! Det jeg bare gerne vil frem til, er åbenhed. Det kunne f.x. også være at sige

- Mandtid: 600 kr/time

- Servicevogn: 200 kr/time

- Materialer: Saniståls listepriser.

Så ville kunden have et retvisende brslutningsgrundlag.


Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"
efry
efry
Indlæg: 654
Postnr: 2730
efry efry

Og hvordan får du så garantireparationer betalt?

Hvorfor skulle det specielt være Saniståls listepriser?

I øvrigt tror jeg ikke, at det er lovligt som erhvervsdrivende at basere sine priser på et andet firmas listepriser.


Martin.v
Martin.v
Indlæg: 265
Postnr: 6800
Martin.v Martin.v
Dan H skrev den 15-01-2019 15:08:54

Enig, Fabrin! Det jeg bare gerne vil frem til, er åbenhed. Det kunne f.x. også være at sige

- Mandtid: 600 kr/time

- Servicevogn: 200 kr/time

- Materialer: Saniståls listepriser.

Så ville kunden have et retvisende brslutningsgrundlag.


 Kan så sige dig at feks saniståls listepriser ligger højt ( er uden moms) men VVS manden får så nok ca 40-80% rabat på de priser - så vil godt vædde med du ikke vil betale deres listepriser..  

Når jeg går ind på LM’s webshop med vores firmakonti, så ligger mange af deres priser (vores priser ex moms) højere end de priser jeg kan købe på feks billigvvs.dk.. 

skal siges vi ikke er vvsfirma, men får en pæn rabat alligevel..

PinkHenrik
PinkHenrik
Indlæg: 4226
Postnr: 6300
PinkHenrik PinkHenrik

Jeg har siddet som grossist (også hos Sanistål) bare på el siden.
I glemmer måske lige at der jo er kæmpe forskel på hvor meget rabat kunderne får. Det er jo blandt andet udregnet efter hvor stor volumen de køber, hvilke varegrupper de køber mest, samt deres "betalings parathed".

Så den lille mester kan i nogle tilfælde betale mindre end det store firma, og andre gange er det modsat.
En vvs'er der laver meget nybyg vil have bedre rabatter på feks pexrør, end på tagrender, og et andet firma vil have kæmpe rabatter på sort jern, men ikke på rustfrit, eller blandingsbatterier.

Jeg var selv overrasket over hvor store rabatter vvs'erne fik i forhold til el branchen, men når man så kikkede på de enkelte firmaers rabatter, så var der himmelvid forskel, hvor man i el branchen har mere ens rabatter om man er stor eller lille.

Så der findes ikke listepriser... da det hedder karteller, og det er forbudt   

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
DanielM
DanielM
Indlæg: 29
Postnr: 9352
DanielM DanielM

Vvs og el der kræver autorisation, kan holde priserne oppe ved at folk ikke må lave det selv. Som bl.a. tømre og mure arbejde, hvor du kan lave det selv hvis du vil. Men omvent er det stadig udbud og efterspørgsel der styrer markedet. Du kan være helt sikker på at hvis vvs'eren sad hjemme, ville han nok sænke prisen. Til en anden gang, kan du jo spørge om et overslag på prisen, så der ikke kommer for mange overraskelser. Hvad han tager i timen/ hvad han tager for matrialer, er sådan set underordnet. Det interessante er det samlede beløb du skal af med alt i alt. 

Fiahgt
Fiahgt
Indlæg: 1934
Postnr: 9240
Fiahgt Fiahgt

Det er den evige diskussion om prisen på varer vil ingen ende tage. Det gælder for alle brancher at avancen er høj. Det bare fordi i har indsigt i det via diverse netbutikker. Alle håndværkere tager mere netbutikker og det er jo ikke forkert. Så du kan jo udfordre hans prisniveau hvis du tør han må jo kunne forklare det. Hvis du bare vidste hvad din mekaniker tjener på delene han sælger til dig ville skrige er jeg sikker på. 

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12303
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Hvordan er det på restauranter. 

Den bajer jeg kan købe i f.eks. brugsen for ca. 4,00 kr. skal jeg vel give 40 kr. for mange steder. Og deres indkøbspris er den samme.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6779
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Den bajer jeg kan købe i f.eks. brugsen for ca. 4,00 kr. skal jeg vel give 40 kr. for mange steder. Og deres indkøbspris er den samme. 

Så skulle du prøve at få support hos IT firmaer, jeg skal her undlade at nævne firmanavne. De forstår i den grad at udnytte, at det er deres program/software. Så snak ikke om karteldannelse.

fase
Madsen28
Madsen28
Indlæg: 9
Postnr: 5000
Madsen28 Madsen28

Tak for svar alle.. Kan hører det nok bare er mig der er en halv nærig jyde.. Dog synes jeg det er meget svært at gennemskue! Dog vil jeg mene at alle dem der skriver "han skal jo også tjene sine penge et sted.." altså oveni 100-250% på dele, kommer der jo også en timeløn på 500,-.. Det er jo ok at tjene penge på sit arbejde, det skal vi alle sammen, meeen måske skruen strammes en anelse til tider. 

BOFH
BOFH
Indlæg: 971
Postnr: 8600
BOFH BOFH

Hvis man ikke synes at prisen er rimelig og det er let at finde det billigere er det vel bare at sætte en betingelse for sin VVS'er at man selv leverer materialerne. Dette er tilladt inden for alle fagområder.

Jeg har haft mere end en VVS'er inde over forskellige projekter hvor deres prissætning på materialer har været helt på månen - samme med elektrikere. Jeg er også blevet efterladt midt i et større projekt af en VVS'er da han blev fornærmet over spørgsmål til sin prissætning af materialerne der netop var fuldstændig urimelig.

Humlen er at de autorisationskrævende håndværksområder enten kan finde ud af at levere ydelser til en pris som markedet finder rimelig - eller også vil de brancher lige pludselig få et kollektivt wake-up call når folk kræver regulering af lovgivningen så de kan få lov til at gøre flere ting selv.

Det kunne betyde at listen med specifikke emner der IKKE kræver autorisation på sik.dk's hjemmeside ville blive længere og dermed ville disse emner forsvinde fra håndværkernes fagområde så deres potentielle forretning ville blive mindre - og det hele ville være selvforskyldt.

/BOFH

Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6779
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Ville du kunne acceptere timelønnen, hvis den var udspecificeret i de dele den består af, så det var synligt for dig, hvad du betalte for? Med hensyn til at give alle til at lave flere ting i de aut. fag, kan det være en god ide. Jeg går så ud fra, at man vil betale for evt. rådgivning, hvis der er problemer med det, man er i gang med. Selvfølgelig vil den udførende også, ligesom håndværkeren, påtage sig ansvaret for det udførte arbejde. Jeg er fuldt ud klar over, at der findes håndværkere, der burde lave noget andet. Det samme gælder også inden for andre fag. Der er mange her som smykker sig med viden indenfor IT. Dem hører man aldrig fra, når der er spørgsmål om computere, hvorfor i grunden ikke.

fase
Pizzabager
Pizzabager
Indlæg: 1568
Postnr: 2750
Pizzabager Pizzabager

Vil til enhver tid kræve aftalt pris for en opgave, så ved man hvad det koster.. 

Nu skal vi huske det er gode tider i håndværkerbranchen, og der stiger prisene desværre da alle har rigeligt med arbejde.

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Priser
  Lav-Hus
 2. VVS-priser i Kbh
  Lav-Hus
 3. Priser
  Lav-Båd
 4. priser
  Værktøj og maskiner
 5. Priser på materialer
  Lav-Hus