Normale temperaturer for fremløb og retur?

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6383
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Vi må så håbe, at teknikeren fra fjernvarmeværket kan klare at få systemet til at virke. Det bliver interessant, hvad han kommer til. Om det bare er snavs i veksleren eller hvad. Måske har han en ny veksler med, som kan prøves, bare for at sammenligne.

fase
plysdyret
plysdyret
Indlæg: 47
Postnr: 2630
plysdyret plysdyret

Var lige ovre hos naboen for at sammenligne. Han har samme anlæg og nogenlunde samme temperatur på sekundær retur, en 25-30 grader, men hans primær retur var 31 grader, hvor min er 50-60 grader. Er vist ret godt klædt på til servicebesøg nu 🙂

plysdyret
plysdyret
Indlæg: 47
Postnr: 2630
plysdyret plysdyret

Havde service her til morgen. De var uenige i konklusionen omkring veksleren men ikke desto mindre er den blevet skiftet til en helt ny en med 60 plader. Hvis det  ikke hjælper så betaler jeg den selv, og hvis den virker så betaler de, så det bliver spændende at se når jeg kommer fra arbejde.

plysdyret
plysdyret
Indlæg: 47
Postnr: 2630
plysdyret plysdyret

Der er ikke et øje tørt =)

Retur sekundær på knap 40 grader veksles til ditto retur primær, pumpen står på det den skal og der er varme på alle radiatorer.

Næste skridt må være at få min sekundær retur ned fra 40 grader ved at udskifte radiatorventiler til nogle med forudindstilling.

Tak for hjælpen igen.


GSH
GSH
Indlæg: 254
Postnr: 4200
GSH GSH

Ved fælles hjælp så kan meget lykkes, Stort tillykke.

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6383
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Så lykkedes det, fint. Får du at vide, hvad der var galt? I stedet for at skifte dine termostatventiler ud kan du gøre det, at du sænker fremløbstemperaturen lidt ad gangen på sekundærsiden, så radiatoren er næsten kold på returen. Du skal naturligvis stadig have fremløbstemperaturen så høj, at du kan holde varmen i rummet. Det er sådan et lavteknologisk råd, som virker. 

fase
plysdyret
plysdyret
Indlæg: 47
Postnr: 2630
plysdyret plysdyret
S. Fabrin skrev den 15-01-2019 19:49:27

Så lykkedes det, fint. Får du at vide, hvad der var galt? 

De tog den gamle veksler med og vi aftalte at de ville melde tilbage hvis de flowtestede den eller skiller den ad.

I stedet for at skifte dine termostatventiler ud kan du gøre det, at du sænker fremløbstemperaturen lidt ad gangen på sekundærsiden, så radiatoren er næsten kold på returen. Du skal naturligvis stadig have fremløbstemperaturen så høj, at du kan holde varmen i rummet. Det er sådan et lavteknologisk råd, som virker. 

 Det giver mening. Jeg tænker lige at give Link-systemet en uge til at akklimatisere sig og så begynder jeg at pille ved kurven. Strengsystemet er dog asymmetrisk så det kan være det bliver svært, men helt sikkert et forsøg værd.

Søren O
Søren O
Indlæg: 2231
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Det er meget vigtigt at dine radiatorer er indreguleret korrekt, således at returtemperaturen er tilpas lav. Ved at montere forudstillede ventiler på især dine små radiatorer sikrer du korrekt afkøling.

Blot en enkelt radiator der "kører for fuld drøn", f.eks. hvis et vindue står åbent, kan helt ødelægge den samlede afkøling i dit anlæg. 

Søren O
Vil du være med? Log ind for at svare.