Brændeovn hyler (trækker falsk luft)

kimreiersen
kimreiersen
Indlæg: 4
Postnr: 3000
kimreiersen kimreiersen

Hej allesammen

Jeg har det problem at min brændeovn er begyndt at hyle, det bliver værre når skorstenen bliver varm, og hvis det blæser udenfor ( kommer mere træk i skorstenen ).

Det bliver også værre når jeg lukker helt ned for luften, når jeg går i seng (kun glødelag tilbage).

Det drejer sig om en HWAM MONÉT med vandtank fra 2007, jeg har prøvet at tage skamol pladerne ud og støvsuge den helt ren, for at se om der er kommet en revne/defekt svejsning som lyden kan komme fra, men jeg kan ikke se noget der er defekt.

Jeg håber at i har nogle svar/forslag til hvad fejlen kan være, da jeg er ved at blive vanvittig af at høre på den, og omvendt er jeg også så glad for den at det ville være dumt at udskifte den hvis der kun er en mindre ting galt som jeg selv kan udbedre.

Ps. Jeg har prøvet at kontakte HWAM i håb om de havde en teknisk afdeling der kunne rådgive mig, men der nåede jeg kun til en arrogant kontordame som talte til mig som om jeg var mindrebegavet, så der var ikke nogen hjælp at hente.


kimreiersen
AKjeldsen
AKjeldsen
Indlæg: 236
Postnr: 9280
AKjeldsen AKjeldsen

Du skal have lokaliseret utætheden. Jeg kender ikke din brændeovns-model, men generelt er der vel nogle "oplagte" muligheder:

  • Pakning/"snor" omkring låge. Hvad sker der med lyden når du åbner lågen?
  • Luftindtag. Hvis lyder gradvist ændrer sig når du åbner/lukker synes jeg det virker oplagt at koncentrere din søgen heromkring. Kan spjældet tages ud?
  • Røgafgang/skorsten


Mekanisk støj fra f.eks. bilmotor kan man ofte lokalisere ved hjælp af en skruetrækker man holder på motoren og lægger øret til håndtags-enden. Man kan høre om man nærmer sig årsagen til støj, når man flytter rundt med skruetrækkeren. Måske du kan bruge samme princip i din søgen efter hylelyden.

Vil du være med? Log ind for at svare.