Decra tag på murermester-stil

MagnusKlo
MagnusKlo
Indlæg: 2
Postnr:
MagnusKlo MagnusKlo

Hej!

Jeg skal lægge et nyt tag på et hus fra '29.
Jeg synes egentlig tegl er noget bras - det er alt for dyrt og alt for bøvlet at lægge.

Derfor overvejer jeg seriøst at lægge et decra tag.
Jeg ved godt at for nogen er det ren religion at sådan et hus bare SKAL have et tegl tag.

Decras egne udstillings-blade har dog ikke rigtig eksempler at rødt tegl-look på et gammelt hus.
Der er kun sort-glaseret look og røde sten på 60'er huse med lav hældning.

Er der nogen af jer herinde, der har et decra tag liggende på et hus med høj hældning - eller kender til et hus, der har det liggende, som jeg kan køre forbi :D (Så må det gerne ligge et sted i mellem Odense og Esbjerg, hvor jeg tit pendler.

// Magnus

je_ns
je_ns
Indlæg: 4703
Postnr: 0000
je_ns je_ns
christiannielsen skrev den 17-12-2018 16:57:59

Et decratag kan ødelægge hver en stil ;-) 

 vel kun overgået af eternitplader   

Hellere eje, end at leje.
DanielM
DanielM
Indlæg: 31
Postnr: 9352
DanielM DanielM

Du har det samme bøvl med bliktag, du skal stadig have undertaget. Det er kun engang det skal ligges. Du skal trods alt se på det hver dag. Og jeg er sikker på at en evt salgspris/vuderingspris bliver lavere med blik. Hvis du vil ha mindre døje lige nu, så vælg da eternit. Hellere skifte et eternittag hver 10-15 år, end at se på et bliktag. 

NielsChr
NielsChr
Indlæg: 616
Postnr: 2610
NielsChr NielsChr

jeg lagde decra for 18 år siden på sommerhuset, og det ser stadig ud som nyt. det holder i hverfald 18 år mere.

holdbarhedden er derfor i orden ! 

det er 100% tæt, knirker ikke, regn/sol larmer ikke og hvad jeg ellers har hørt af fordomme - disse stammer fra de tynde blik plader man ser på land ejendomme som er noget HELT andet.

i øvrigt lat med 35 grades hældning.

jeg har absolut ingen betænklighedder ved produktet.

med hensyn til estetik er det jo en smagssag, jeg har set mange tegltage som heller ikke var kønne (frostsprængninger, mos m.m.) ....lige så har jeg set mange huse/tag konstruktioner som bare ikke var udført pænt uanset belægning - f.eks. forhold mellem murhøjde og tagudhæng synts jeg kan ødelægge et hvilket som helst hus

hvis du vælger decra skal du være opmærksom på at lægte afstand skal være præsis. jeg brugte en lægte på 60 cm, og på tværs af denne sad 2 mindre lægte stykker med rette afstand.

alle lægter blev derfor skruet fast med samme afstand og det fungerede perfekt.

jeg giver de andre ret i at en evt gensalgspris måske er lidt lavere (pga fordomme)  - men tvivler på at et hus med gammelt utæt tag har højere pris end et med nyt tæt decra.

je_ns
je_ns
Indlæg: 4703
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Decra kræver ikke undertag, har det på min carport uden undertag, det er 100% tæt også for fygesne, og så kondensdrypper det heller ikke.

"Sakset fra Decra vejledningen.tagfladen
decra kan anvendes på nye og eksisterende tage med en taghældning på min. 12º (20 cm pr. m) uden undertag.."


Billede af min carport, måske grimt, men eternit synes jeg er grimmere, og så holder det ikke.

Hellere eje, end at leje.
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12471
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

det er jo fint at tale om levetid på 10 - 15 år for eternittag. Og en har haft decra tag i 18 år og regner med at det holder mindst lige så længe endnu. Men tegltag holder jo i 80 - 100 år forudsat at man bruger det korrekte undertag.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Dan H
Dan H
Indlæg: 493
Postnr: 2830
Dan H Dan H

Decra er da et udmærket materiale, og man må heldigvis gøre som man har lyst til, men at kalde æstetik for “religion” og “fordomme” er godt nok lige i overkanten.

Hvis jeg havde en klassisk Ferrari fra 1929 og stylede den med udstyr fra T.Hansen, tror jeg, det ville få indflydelse på salgsprisen.

Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"
uldal
uldal
Indlæg: 4665
Postnr: 6500
uldal uldal

Det ender med at manden også sætter plastvindueri med hele ruder. Hold stilen og hav respekt!

 

donttellscotty
donttellscotty
Indlæg: 42
Postnr: 6600
donttellscotty donttellscotty

Hej Magnusklo

Vil blot give min mening, og så kan du bruge den hvis du lyster.


Som et par andre har kommenteret, så er jeg næsten sikker på det vil have en negativ indvirkning på prisen den dag du skal sælge.. et tegltag er lidt dyrere ja, men det er det eneste rigtige til sådan et hus. Beklager men det kan der ikke være to meninger om. Hvis du engang skal sælge vil du skræmme en del købere væk.

Murermester-stilen er speciel, og man bør have respekt for de oprindelige arkitektoniske tanker - til gengæld får du et fantastisk smukt hus. Ærgrer mig hver gang jeg ser nogen have lagt betonsten (som der var på mit hus fra 1925) eller sågar bliktag på en murermestervilla


Jeg har selv været samme proces igennem, og valgte at gå hele vejen og få lavet murede rygninger, selvom det var halvdyrt, men har ikke fortrudt en eneste gang. 

Summa summarum, så vil du ikke fortryde at ofre det ekstra på et tegltag..


Blot min mening 😊

NielsChr
NielsChr
Indlæg: 616
Postnr: 2610
NielsChr NielsChr

hej magnus - beklager mit (og de andres svar), du spørger til billeder og få straks en masse velmenende råd om hvorfor du ikke skal gøre som du har planer om....

anyway hvis du stadig savner billeder så vil det hjælpe hvis du skev hvilken hældning dit tag har - høj hældning er relativt 🙃

og ellers held og lykke med projektet uanset valg af materialer


MagnusKlo
MagnusKlo
Indlæg: 2
Postnr:
MagnusKlo MagnusKlo
ev elmand skrev den 18-12-2018 23:36:36

det er jo fint at tale om levetid på 10 - 15 år for eternittag. Og en har haft decra tag i 18 år og regner med at det holder mindst lige så længe endnu. Men tegltag holder jo i 80 - 100 år forudsat at man bruger det korrekte undertag.

Undertaget er lige netop min store betænkelighed - Jeg har simpelthen hørt alt for meget bøvl med banevare-undertagene, til at jeg tør sætte min lid til det. Og det ville godt nok være træls at skulle til at fikse sådan noget bagefter.
Hvilke undertag kan man stole på ?

Jeg er fuldstændig med på at huset er mindre værd med et nyt decra end med et nyt tegltag, men huset går ikke ned fra sin nuværende pris ved et nyt decra. Det eksisterende er helt færdigt og prisen er derfor også derefter. I mit hovede ser regnestykket således ud: Et nyt tegltag koster 150.000,- og prisen på huset vil - måske - stige med 75.000 tab: 75.000.  

Hvis jeg selv kan lægge et decra for 90.000,- (et højt skud fra hoften) og huset stiger bare 30.000, så skal jeg både have mindre op af lommen og tabet er mindre.

Og så kan det jo være at folk er mindre skræmt af ståltaget om et par år, men det er naturligvis kun, hvis jeg tager den helt store optimist-hat på at jeg tænker sådan

Jeg ejer ikke huset endnu, så jeg kender ikke lige den præcise hældning, men den er nok et par grader mere end 45.

Er der virkelig ingen, der har billeder af sådan noget eller kender til huse med det ?
donttellscotty
donttellscotty
Indlæg: 42
Postnr: 6600
donttellscotty donttellscotty

Hej Magnus


Tror faktisk der ligger en murermestervilla nede ad nabogaden med det.. kan tage et billede i weekenden og sende til dig (er først hjemme efter det er mørkt, både i dag og i morgen)

Men kan tage et billede lørdag hvis det er..


Dit regnestykke kan måske være rigtigt nok, men vil alligevel våge den påstand at “målgruppen” til sådan et hus mindskes betragteligt.. men igen det er jo bare min påstand. Ikke sikkert den passer


Er der halvvalm på huset du kigger på? For det er faktisk det der ser værst ud, på den der ligger nede ad vejen, det er rygningerne ned ad valmen.. men tager som sagt lige et billede og smider op på lørdag

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Decra tag.
  Lav-Hus
 2. Decra tag
  Lav-Hus
 3. Isolere mod Decra tag uden undertag
  Lav-Hus
 4. decra tag
  Lav-Hus
 5. Decra tag erfaringer
  Lav-Hus