Korrespondence med LK pir sensor?

Nigo
Nigo
Indlæg: 37
Postnr: 4400
Nigo Nigo

Hej

Har i min kælder to kontakter siddende som korrespondence, som tænder to lamper i loftet. Kan jeg erstatte kontakterne med fx LK PIR sensor så de tænder og slukker selv?

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12303
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Ja det kan du godt, men den skal have en N ( nulleder) og den har du sikkert ikke tilstede hvis der ikke er stikkontakt under dine korrespondance. Men der er masser af PIR systemer der sidder på loftet, og som får strøm fra den ene lampested.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
jetdirect
jetdirect
Indlæg: 1621
Postnr: -
jetdirect jetdirect

lyder interesant, vi har nemlig også 2 korespondance i kælderen. 

Er det noget du har et diagram på hvordan det strikkes sammen

 
Nigo
Nigo
Indlæg: 37
Postnr: 4400
Nigo Nigo

Jeg ville gerne spare elektrikeren, så der ikke skal sættes en ekstra sensor op i loftet - tænkte det måske var nemt blot at skifte kontakterne ud med PIR kontakter. Har ikke åbnet ind til dem endnu, men vi er enige om at jeg skal kigge efter en blå ledning forbundet til N?

Har allerede 2 lamper med indbygget sensor og de fungerer elendigt. Tror ikke det er IR de benytter for de tænder når vi går rundt på gulvet i stuen. Til gengæld er de ikke meget følsomme over for bevægelser i kælderen ;-) Nu er den ene gået helt fløjten og tænder slet ikke. 

Nigo
Nigo
Indlæg: 37
Postnr: 4400
Nigo Nigo

Bag den ene ser der således ud (der er kontakt for to sæt lamper, men det er kun den nederste jeg skal have skiftet til PIR. Så det skulle vel være til at gå til? Den anden sidder sammen med en stikkontakt, så der er jeg nok homesafe.

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. korrespondence
  Belysning
 2. udskifte LK pir sensor med afbryder
  Belysning
 3. Skift til PIR sensor.
  Belysning
 4. Korrespondence kontakter?
  Belysning
 5. Korrespondence
  Belysning